Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žygimantas Mauricas: Lietuva nevykdo EK rekomendacijų

Europos Komisijai (EK) paskelbus Lietuvos ekonominių iššūkių analizę, ekonomistai pažymi, kad patarimai nesikeičia jau keletą metų – apeliuojama į pensijų sistemos, darbo rinkos ir mokesčių sistemos pertvarką, o tai reiškia, kad šalis nevykdo pateiktų rekomendacijų, rašo „Verslo žinios“.
Santariškių klinikos
Pensininkai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Tai signalizuoja, kad Lietuva nevykdo EK rekomendacijų: mokesčių darbo grupės pasiūlymai atsidūrė stalčiuje, o socialinio modelio, kuris apima pensijų, darbo rinkos ir viešųjų finansų sritis, priėmimas vilkinamas“, – sakė banko „Nordea“ Baltijos šalių tyrimų padalinio vadovas Žygimantas Mauricas.

Ekonomistas piktinasi, kad vietoj esminių reformų atliekami tik kosmetiniai pakeitimai, pavyzdžiui neapmokestinamo pajamų dydžio (NPD) padidinimas, tačiau jų nepakaks, kad būtų išspręstos didžiausios Lietuvos problemos, iš kurių svarbiausia – išsivaduoti iš užburto „augančių mokesčių, didėjančios emigracijos ir stagnuojančio darbo užmokesčio“ rato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius