-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ieškantiems darbo: populiariausių darbų TOP3

Visi žino, kad informacinių technologijų specialistų reikia ieškoti su žiburiu. O kokių specialistų yra perteklius ir dėl kokių darbo vietų vyksta didžiausia konkurencija? Darbo skelbimų portalas CVbankas.lt parengė 3 populiariausių pozicijų tarp ieškančiųjų darbo sąrašą.
Moteris laukia pokalbio dėl darbo
Moteris laukia pokalbio dėl darbo / Vida Press nuotr.

Pirmoje vietoje yra biuro administratorės (-iaus) pareigybė. CVbankas.lt

duomenimis, toks darbo pasiūlymas vidutiniškai sulaukia apie 100 gyvenimo aprašymų. Šiuo metu portale CVbankas.lt yra per 40 skelbimų biuro administratorės (-iaus) darbo pozicijai užimti

Esant didžiulei pasiūlai, tai veikia ir algas. Atlyginimai skelbimuose biuro administratorėms (-iams) svyruoja nuo 300 iki 600 eurų (po mokesčių). 

Jei pažvelgtume įdėmiau į darbo skelbimus, pamatytume, kad tokios algos administratorėms siūlomos ne tik todėl, kad didelė darbuotojų pasiūla, bet ir dėl kvalifikacinių reikalavimų – kandidatams keliami reikalavimai daugeliui yra įveikiami. Tikimasi, kad biuro administratorė (-ius) turės aukštąjį arba aukštesnįjį išsilavinimą, išmanys raštvedybos taisykles, mokės gerai dirbti kompiuteriu, taisyklingai šnekės lietuviškai ir mokės bent vieną užsienio kalbą (dažniausiai nurodomos anglų, vokiečių ir/ar rusų kalbos), pasižymės puikiais planavimo įgūdžiais. Vardinant asmenines savybes, nurodoma, kad biuro administratorė (-ius) turėtų pasižymėti organizuotumu, atsakingumu, kruopštumu, draugiškumu ir sugebėti dirbti komandoje.

Nors daugelyje skelbimų tarp reikalavimų nurodoma darbo patirtis, tačiau galima rasti ir tokių, kur darbo patirtis yra privalumas, o ne būtina sąlyga.

Biuro administratorės (-iaus) darbo pozicija yra puiki galimybė pradedantiems karjerą – reikalavimai yra gan nedideli, o dirbant administracinį darbą galima susipažinti su įmonės veikimo principais.

Biuro administratorės (-iaus) darbo pozicija yra puiki galimybė pradedantiems karjerą – reikalavimai yra gan nedideli, o dirbant administracinį darbą galima susipažinti su įmonės veikimo principais.

Beje, jeigu norite greičiau rasti administratorės (-iaus) darbą ir nesate prisirišę prie savo gyvenamosios vietos, pabandykite darbo ieškoti Prienų, Kaišiadorių, Jonavos, Akmenės, Kupiškio rajonų savivaldybėse arba Varėnos savivaldybėje. Lietuvos darbo biržos parengto Profesijų žemėlapio duomenimis, šiose savivaldybėse 2016 m. prognozuojamas administratorių/sekretorių trūkumas.

Antroje vietoje pagal populiarumą tarp darbo ieškančiųjų yra darbas turizmo sektoriuje. Šioje srityje dažniausiai ieškomi:

  • turizmo/ kelionių agentūrų vadybininkai;
  • viešbučio administratoriai;
  • kambarinės, durininkai, pagalbiniai darbuotojai turizmo sektoriuje.

Atlyginimai Lietuvos turizmo sektoriuje nėra dideli ir svyruoja tarp 300-450 eurų, tačiau, priklausomai nuo pareigybės, gali siekti ir iki 800 eurų.

Labai dažnai turizmo srityje yra siūlomas sezoninis darbas, ir tai yra puiki įsidarbinimo galimybė jaunimui. Juolab kad reikalavimai kandidatams nėra aukšti.

Ir nors šiuo metu tokių skelbimų portale CVbankas.lt nėra daug, artėjant sezonui (nuo gegužės 1 d.), jų neabejotinai daugės.

Trečioje vietoje tarp paklausiausių darbų yra pardavėjo (-os) – konsultanto

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Prekybos centro „Maxima“ kasininkės pasiruošusios priimti eurus
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Prekybos centro  kasininkė

(-ės) darbo pozicija. Ši sritis yra patraukli tiek darbo ieškantiems – CVbankas.lt duomenimis, darbo pasiūlymas sulaukia vidutiniškai 70-80 CV, tiek darbą siūlantiems – šiuo metu portale CVbankas.lt yra per 270 darbo skelbimų.

Atlyginimai pardavėjams (-oms) dažniausiai prasideda nuo 300-400 eurų, ir, priklausomai nuo darbo specifikos ir srities, gali siekti ir 1200 eurų

Šis darbas gali būti patrauklus dėl kelių priežasčių. Pirmiausia, reikalavimai kandidatams nėra aukšti ir dažniausiai remiasi asmeninėmis kandidato savybėmis. Retais atvejais yra reikalaujama, kad pardavėjas (-a) puikiai išmanytų parduodamo produkto specifiką. Dažniausiai tikimasi, kad pardavėjas (-a) pasižymės gerais bendravimo įgūdžiais, bus mandagus, drąsus ir iniciatyvus, atsakingas, punktualus, gerai mokės lietuvių kalbą, gerai orientuosis įvairiose situacijose. Tačiau norint kandidatuoti į pardavėjo (-os) poziciją, reikės mokėti užsienio kalbą: ne viename skelbime yra nurodomas ne tik anglų, bet ir rusų kalbos mokėjimas, mat Lietuvoje yra nemažai rusakalbių pirkėjų, atvykusių iš užsienio šalių.

Dažniausiai nėra nurodomi reikalavimai išsilavinimui, o darbo patirtis yra tarp privalumų, o ne reikalavimų.

Kitas patrauklus aspektas – lankstus darbo grafikas. Dažname skelbime nurodoma, kad darbas vyksta pamainomis ir gali būti derinamas su studijomis arba kitais užsiėmimais.

Na, o Profesijų žemėlapis rodo, kad net jeigu nerandate pardavėjo (-os) darbo savo mieste, yra didelė tikimybė rasti šalia esančiame rajone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius