-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juodaodžių nedarbas JAV – iki 5,4 karto didesnis nei baltųjų

Virdžinijos valstijoje juodaodžių nedarbas yra pats žemiausias – 6,7 proc. Tuo metu Vakarų Virdžinijoje darbo neturi 6,7 proc. baltaodžių ir tai yra didžiausias baltaodžių nedarbas visoje šalyje, rašo wsj.com.
Amerikietiška svajonė
Amerikietiška svajonė / Kadras iš filmo „American Dreams“

Ekonominės politikos instituto tyrimas rodo, kad nedarbas smuko beveik visose valstijose, nedarbo rodiklis nacionaliniu mastu dabar yra dvigubai mažesnis nei recesijos piko metu.

Tačiau tik sauja valstijų sugebėjo pastebimai pagerinti afroamerikiečių ir iš Lotynų Amerikos kilusių gyventojų padėtį darbo rinkoje.

Sausį juodaodžių nedarbas siekė 8,8 proc., palyginti su 4,3 proc. baltaodžių nedarbu ir 4,9 proc. bendru nedarbu šalyje.

Blogiausia situacija – Ilinojuje, kur darbo ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį neturėjo 13,1 proc. juodaodžių.

Net ir Virdžinijoje juodaodžių nedarbas yra dvigubai didesnis nei baltaodžių. Didžiausi skirtumai tarp juodaodžių ir baltaodžių nedarbo yra Kolumbijos apygardoje, kur juodaodžių nedarbas yra net 5,4 karto didesnis nei baltaodžių. Mičigane šis rodiklis siekia 3,4 karto. Mažiausias skirtumas yra Naujajame Džersyje – 1,5 karto.

Juodaodžių nedarbas dabar daug kur yra mažesnis nei iki krizės. Tačiau daug kuriose valstijose, įskaitant Mičiganą, Ohajų ir Pietų Karoliną – iki krizės nedarbas viršijo 10 proc.

Tik keturiose valstijose juodaodžių nedarbas yra mažesnis už nacionalinį vidurkį – Teksase, Niujorke, Naujajame Džersyje ir Tenesyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius