-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lyg ant pasaulio krašto: atkurtame viešbutyje alsuoja 6-ojo dešimtmečio atmosfera

Istorinis Sonomos uosto viešbutis vėl priima svečius. Tarp Dženerio miesto, Bodegos įlankos ir Jūros rančos įsikūręs Timber Cove Resort tapo žinomas dėl visai šalia, pakrante, besidriekiančių Šiaurinės Kalifornijos vyno regionų. 25 akrų teritorija svečiams leidžia ne tik pasimėgauti viešbučio patogumais, bet ir komfortiškai praleisti laiką gamtoje, grožintis pulsuojančiomis ir į uolas dūžtančiomis vandenyno bangomis, tyru oru, ilgamečiais medžiais. Suformuotos žaismingos poilsio vietos ir laužavietės suteikia galimybę komfortiškai leisti laiką lauke.
Užutėkio viešbučio atgimimas
Užutėkio viešbučio atgimimas / „Design Hotels“ nuotr.

Projekto autoriai: architektai Gensler, dizaineriai The Novogratz

Vieta: Dženeris (Jenner), JAV

Įgyvendinta: 2016 m.

Design HotelsTM narys

Renovuotame viešbutyje galima justi originalią šeštojo dešimtmečio atmosferą ir laukinę dvasią, papildytą šiuolaikiškais, vietovės meno ir dizaino sceną atspindinčiais motyvais. Nuo Anselio Adamso fotografijų iki žymiojo daugiau nei 28 metrų aukščio Bufano obelisko, kuris tarsi kelrodis švyturys, įsitaisęs ant uolų, rodo kelią į viešbutį. Už atnaujintą architektūrinę išraišką atsakinga įmonė Gensler ir Los Andželo dizaino studija The Novogratz. Bendradarbiaujant buvo sukurta šiuolaikiška, bet kartu apie septintojo dešimtmečio istoriją bylojanti aplinka. Dizaineriai siekė interjero neatskirti nuo supančios aplinkos, veikiau naudoti natūralias medžiagas, grubius paviršius, menančius vaizdą anapus langų. Taip patalpose atsirado netašyti raudonmedžio rąstai, masyvūs akmenys, džiuto kilimai.

„Design Hotels“ nuotr. /Užutėkio viešbučio atgimimas
„Design Hotels“ nuotr. /Užutėkio viešbučio atgimimas

Jaukumo interjerui suteikia modernūs ir retro stiliaus baldai, o spalvingi gobelenai erdves papildo gaivališku jaunatviškumo polėkiu. Iš viso viešbutyje yra 46 miegamieji, iš kurių 8 yra apartamentai su vaizdu į kvapą gniaužiantį vandenyną bei miškus. Medienos gausa kambariuose sukuria namelio medyje nuotaiką, žadina nostalgijos pojūtį. Maloniai šildantys židiniai įrengti kone visuose dviviečiuose kambariuose, minkšti lyg pūkas patalai, vintažiniai vinilinių plokštelių grotuvai ir nuostabus gamtovaizdis pro langus per visą sienos aukštį – sielą ir kūną puoselėjanti aplinka.

„Design Hotels“ nuotr. /Užutėkio viešbučio atgimimas
„Design Hotels“ nuotr. /Užutėkio viešbučio atgimimas

Viešbutis sudarytas iš kelių korpusų, o jo fasadas padengtas sendintomis lentomis. Apylinkių trobas menanti pastato forma šlaitiniu stogu ir koloritas neiškrinta iš vietos konteksto, tačiau priėjus arčiau parodo ir savo šviežią veidą – įstiklintą didžiąją centrinio pastato sieną, žvelgiančią į vandenyną. Fojė galima akimirksniu pasijusti lyg svečiuose: čia išdėstytos skirtingų modelių ir gobelenų sofos bei foteliai, o ant akmenų krūvų suformuota minkštoji dalis kviečia prisėsti tarsi ant suoliuko. Milžiniškas židinys, apdailintas uolienų nuotrupomis, kaipmat suteikia šilumos, jaukumo ir kviečia pasimėgauti ramybe. Vyraujanti medaus atspalvio medžio tekstūra, papildyta garstyčių akcentais, vandenyno mėlio potėpiais bei rausvais paviršiais sudaro itin šiltą gamą. Ją praturtina gaivios detalės.

„Design Hotels“ nuotr. /Užutėkio viešbučio atgimimas
„Design Hotels“ nuotr. /Užutėkio viešbučio atgimimas

Kambariuose koloritas subtilesnis ir lengvesnis. Šviesiai kreminės sienos ir užuolaidos, riešutmedžio grindys bei juodi elementai, papildyti sodria mėlyna ar žalia tekstilės spalva, sudaro tvarkos įspūdį. Didesniuose miegamuosiuose, siekiant priminti viešbutį supančią apie gamtą, sienos dengtos medinėmis lentomis, o kilimai pinti iš natūralaus džiuto pluošto. Restorane, kuriame tiekiami pusryčiai, dominuoja dvi pagrindinės medžiagos: natūralus ąžuolas bei ryškiai mėlyni gobelenai – tokia gama kiek primena jachtos kajutę. Šių spalvų kombinaciją dizaineriai parinko ne atsitiktinai, o norėdami užsiminti, jog viešbutis yra visai prie pat Sonomos uosto.

Tarsi ant pasaulio krašto įsitaisęs viešbutis dailiai pritapo prie supančio vietovaizdžio. Jis pakeri natūraliomis apdailos medžiagomis, fasado spalviškumu, lauko erdvėmis ir interjero sąsajomis su praeitimi bei aplinka. Timber Cove Resort atgimė ir dar tvirčiau įleido šaknis į šlaitą, nuo kurio atsiveria neaprėpiami vandenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius