-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norėjo virtuvės, o gavo visą butą: dizainerė parodė, kaip po jos įsikišimo pasikeitė poros būstas

Jauna pora Vilniaus Bajorų rajone, dviejų kambarių, 45 kv. m ploto bute buvo tik pradėjusi bendrą gyvenimą ir būsto įsirengimą. Jiems reikėjo, kad kas nors suprojektuotų virtuvę ir šiuo tikslu kreipėsi į dizainerę, tačiau ši jiems pasiūlė viso buto koncepciją. Interjero dizainerė 15min parodė, kaip atrodė porelės gyvenimas prieš ir po jos įsikišimo.
J.Bingelytės kurtas interjeras Bajorų rajone
J.Bingelytės kurtas interjeras Bajorų rajone / J.Bingelytės nuotr.

Interjero autorė dizainerė Jovita Bingelytė 15min pasakojo, kad sostinės Bajorų rajone naujos statybos bute šeima jau buvo įsirengusi pagrindines detales – vonią, buvo sudėtos grindys ir durys, išdažytos sienos.

Jauna dirbanti porelė, mėgstanti keliauti ir leisti laisvalaikį gamtoje, į dizainerę kreipėsi prašydami suprojektuoti virtuvę.

„Jie maistą ruošdavo ant rašomojo stalo, šalia kurio buvo sustatyta krūva puodų ir keptuvių, o indus tekdavo nešti plauti į vonią, todėl natūralu, kad nebuvo patogu taip gyventi“, – pasakojo J.Bingelytė.

J.Bingelytės nuotr./J.Bingelytės kurtas interjeras Bajorų rajone
J.Bingelytės nuotr./J.Bingelytės kurtas interjeras Bajorų rajone

Pora dar nebuvo spėjusi įsirengti ir paties buto – jame nebuvo kitų baldų, ne tik virtuvės.

„Porelė tuo labai nesiskundė ir galvojo, kad likusius baldus susipirks patys palaipsniui, kai taps nepatogu miegoti ant čiužinio, o svetainėje televizorių žiūrėti atsisėdus ant patiesto užtiesalo“, – apie naujakurių buitį kalbėjo J.Bingelytė.

2 kambarių būsto įrengimas kainavo apie 10 tūkst. eurų, neskaičiuojant jame jau buvusių grindų, durų ir sienų.

Dizainerė pasakojo, kad norėdama jiems padėti pasiūlė paruošti interjero koncepciją paprasto koliažo principu ir, jei ji jiems būtų patikusi, visus baldus būtų galima nusipirkti iškart.

„Kadangi mano pasiūlyta koncepcija jiems labai patiko, galiausiai nusprendėme įrengti pilnai visą interjerą“, – sakė J.Bingelytė.

J.Bingelytės nuotr./J.Bingelytės kurtas interjeras Bajorų rajone
J.Bingelytės nuotr./J.Bingelytės kurtas interjeras Bajorų rajone

J.Bingelytės teigimu, būsto kambariai nedideli, todėl pagrindinė jos užduotis buvo funkcionaliai išspręsti erdves vizualiai nesumažinant patalpų ir sutalpinant visus būtiniausius daiktus.

„Pats masyviausias baldas pagrindinėje buto erdvėje – svetainėje – buvo virtuvės baldai, todėl buvo nuspręsta projektuoti baltos spalvos virtuvę su blizgiu paviršiumi, kad ji atspindėtų kuo daugiau šviesos ir praplėstų erdvę“, – sakė dizainerė.

Siekiant vizualiai padidinti erdvę, koridoriuje projektuota veidrodinė drabužių spinta. Svetainės akcentu tapo tamsiai mėlynos spalvos sofa, kuri iškart atkreipia dėmesį vos tik įėjus į butą.

Daug dėmesio J.Bingelytė kreipė į detales ir tekstilės gaminius, kurie šiam butui teikia invidualumo bei kuria savitą nuotaiką.

„Užuolaidos per visą kambario aukštį tarnauja ne tik kaip jaukumo elementas, bet ir vizualiai paaukština patalpą, suteikia minkštumo“, – kalbėjo ji.

J.Bingelytės nuotr./J.Bingelytės kurtas interjeras Bajorų rajone
J.Bingelytės nuotr./J.Bingelytės kurtas interjeras Bajorų rajone

Miegamajame, pasak interjero dizainerės, teko spręsti dilemą, kaip sujungti dvi zonas į vieną: miegamą ir darbo.

„Kambarys nėra didelis, todėl rinkau kuo labiau kompaktiškus ir mažiau vietos užimančius baldus. Darbo stalas užsakovų pageidavimu turėjo būti kuo didesnis, kad tilptų visa kompiuterinė įranga, todėl buvo parinktas minimalistinio dizaino ir keliais nedideliais stalčiais. O lentyną daiktams susidėti perkėlėme atskirai ant kitos sienos, kad susilietų su siena ir kambarys neatrodytų perkrautas daiktais“, – teigė J.Bingelytė.

Bute užsakovų asmenybes atspindi jų išsirinkti paveikslai, kabantys ant sienų.

„Labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi tuo, kad nuo pirminio užsakovų prašymo padėti tik su virtuvės projektavimu, viskas pasibaigė pilnu interjero išbaigimu. O rezultatu džiaugiasi ir patys buto šeimininkai, ir į namus dažniau kviečiasi svečius, nes iš namų nesinori išeiti“, – tikino J.Bingelytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius