-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo kosmoso iki kalėdinės pasakos: pažvelkite, kaip darbo aplinką puošia sostinės įmonės

Paskutinį metų mėnesį šventinė nuotaika iš jaukios namų aplinkos daugelyje Lietuvos įmonių keliasi ir į biurus. Nors daugelyje bendrovių darbo aplinka išlieka santūri, tačiau dalis stengiasi išradingai papuošti savo darbo aplinką. 15min apsilankė kelių įmonių biuruose ir apsižvalgė, kaip jie ruošiasi didžiausioms metų šventėms.
„Circle K Lietuva“ biuras
Sostinės biurai ruošiasi Kalėdoms / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

15min apsilankė dviejuose sostinės biurų pastatuose – Lvovo gatvėje pastatytame „Park Town“ ir „Verslo trikampyje“.

Rungiasi, kas originaliau įrengs kabinetą

Bene įspūdingiausiai iš aplankytų įmonių savo biurą pasipuošė „Circle K Lietuva“ kolektyvas. Kiekvienas skyrius burtų keliu išsitraukė po temą ir pasipuošė kabinetus. Kuo išradingiau pasipuošti darbuotojus skatino ir tai, kad gražiausiai išpuoštą kabinetą nuspręsta apdovanoti.

„Kasmet dovanodavome vieni kitiems dovanėles, bet savo biuro nepuošdavome. Todėl šiemet nusprendėme labiau įtraukti kolegas, pasipuošti kabinetus, o paįvairinimui sugalvojome temas. Kiekvienas kabinetas burtų keliu jas išsitraukė ir pagal ją pasipuošė“, – 15min pasakojo įmonės administratorė Karolina Gedgaudaitė

„Kosmoso“ temą išsitraukusiame kabinete darbuotojai ne tik papuošė aplinką, įėjimus, kėdes, bet ir pasidarė asmenukių sieną.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Circle K Lietuva“ biuras
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Circle K Lietuva“ biuras

Kito skyriaus tema – „Kalėdos saldainių šalyje“, šiame kabinete pilna konfeti ir saldainių. Likusių kabinetų temos – „sniego karalienė“, „miško pasaka“, „Alisa stebuklų šalyje“. O „ledo šalyje“ įmonės darbuotojai pasistatė šaldytuvą ir jį pripildė ledų.

„Park Town“ pastate įsikūrusios „Alnos“ grupės įmonės „DocLogix“, kuriančios dokumentų ir procesų valdymo sprendimus, darbuotoja sakė, kad jų biuro puošybai kasmet skiriama daug laiko.

„Visada labai smarkiai puošdavomės. Kadangi turime dideles erdves, norėjosi, kad matytųsi, kad tai šventės, todėl sugalvojome ir pilkas kolonas papuošti.

Snaiges karpėme patys, turėjome, kaip patys juokiamės, snieguolių ir fėjų vakarus ir rytus prie kavos. Patys nupirkome kojines ir dabar ten dedame vieni kitiems staigmenas. O eglutę viena kolegė iš namų atsinešė, žaisliukai kai kurių darbuotojų“, – pasakojo ji.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„DocLogix“ biuras
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„DocLogix“ biuras

Stengiasi išlaikyti darbinę aplinką

„Verslo trikampyje“ įsikūrusios bendrovės „Tesonet“ administratorė teigė, kad šiemet įmonė kukliai puošia savo septynis biurus. Kiekvienam užsakė skirtingų derinių papuošimus, biurai jais kasmet tarpusavyje keisis.

„Darbuotojai, jei nori, patys kabinetus puošiasi, o mes tik eglę. Išlaikome darbinę aplinką“, – sakė ji.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Tesonet“ biuras
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„Tesonet“ biuras

„Alna Business Solutions“ darbuotoja Viktorija tikino, kad įsikėlus į naują biurą darbuotojai iš pradžių neplanavo puošti aplinkos. Tačiau galop pasipuošti juos paskatino šalimais įsikūrę kolegos.

„Svarstėm, kad reikia sugalvoti ką nors originaliai, paprastai pastatyti eglutę neįdomu. Subūrėm nedidelį komitetą ir pasirinkome eglutę pakabinti.

Iš tikrųjų, buvo labai sudėtinga, ilgai galvojom, kaip ją pakabinti, nes nelabai buvo kaip. Be to, pasirodo, ji labai sunki. Taip pat norėjome ryškių, raudonų spalvų“, – kalbėjo ji.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Sostinės biurai ruošiasi Kalėdoms
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Sostinės biurai ruošiasi Kalėdoms

„Park Town“ pastato biure po vienu stogu įsikūrusios kelios su „blockchain“ (liet. blokų grandinė) dirbančios įmonės. Nors aplink šventinė nuotaika, tačiau šiame biure pastatyta tik viena eglutė virtuvėje.

„Mums darbinė atmosfera labiau tinka. Kalėdos – gražu ir smagu, bet nesame to stiliaus propaguotojai, palaikome minimalistinį darbinį stilių. Kad neblaškytų“, – 15min sakė mokėjimo sistemų bendrovės „Bitcoinus“ bendraįkūrėjis Povilas Ruzgaila.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Sostinės biurai ruošiasi Kalėdoms
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Sostinės biurai ruošiasi Kalėdoms

Iškėlė eglutę ant statomo pastato

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Darnu Group“ korporatyvinių reikalų ir rinkodaros direktorė Akvilė Liaudanskienė 15min pasakojo, kad biuruose kurti kalėdinę nuotaika – ilgametė įmonės tradicija.

„Šios tradicijos kartais nenugali net faktas, jog pastatas dar nebūna baigtas statyti: esame iškėlę aukščiausią papuoštą eglutę Vilniuje ant statybinio krano šalia tuo metu dar statomo pirmojo „Park Town“ verslo centro pastato“, – sakė ji.

„Darnu Group“ nuotr./Eglutė ant biurų pastato
„Darnu Group“ nuotr./Eglutė ant biurų pastato

Anot jos, verslo pastatų puošyba prisideda prie bendros šventinės nuotaikos mieste bei kuria ypatingą atmosferą darbuotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius