-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnietės bute – Prancūzija dvelkiantis interjeras

Amžina elegancija, šilti, jaukūs ir harmoningi namai – taip apibūdina šį buto interjerą jį kūrusi dizainerė. Siekta, kad bėgant metams jie darytųsi brandesni kartu su šeimininkais.
Buto Verkiuose interjeras
Buto Verkiuose interjeras / Martyno Slapsio nuotr,

Projekto autorė dizainerė Sofija Mock trijų kambarių buto Verkiuose, Vilniuje, interjerą kūrė kartu su kliente.

„Interjero kūrimo procese papildėme viena kitą. Klientė norėjo, kad tai būtų stilingi klasikiniai namai, kuriuose būtų sunkių formų daiktų ar dekoro elementų. Todėl prancūziškame interjere įmaišėme angliškos stilistikos: gražiomis ir minkštomis užuolaidomis, subtiliais baldų apmušalais“, – pasakojo S.Mock.

Martyno Slapsio nuotr,/Buto Verkiuose interjeras
Martyno Slapsio nuotr,/Buto Verkiuose interjeras

Ji teigė, kad namuose nepridėta jokių madingų detalių, kurie laikui bėgant išeina iš mados. Viskas yra amžina, kiekviena smulkmena yra apgalvota – nuo karkasinių baldų iki mažyčių detalių.

Svetainė pasižymi aukštomis lubomis, tačiau dizainerė nenorėjo šios erdvės mažinti, todėl čia nuspręsta įrengti pagrindinį namų akcentą – gipsines lentynas su apšvietimu. Lentynos naudojamos ne tik kaip dekoro elementas, bet jose galima sudėti ir nuotraukas, knygas ar kitus mielus širdžiai niekučius.

„Dėl aukštų lubų ir didelio ploto nenorėjome palikti tuščios sienos, kad židinys gautųsi neproporcingas bendram sienos pločiui ir aukščiui. Dėl šios priežasties suprojektavome per visą aukštį gipsines lentynas ir akcentavome židinį. Taip pat pat panaudojome ažūrinių elementu gipsinėje lentynoje“, – sakė S.Mock.

Martyno Slapsio nuotr,/Buto Verkiuose interjeras
Martyno Slapsio nuotr,/Buto Verkiuose interjeras

Svetainė buvo sujungta su virtuve, kurios centre suprojektuota sala ir įrengtos 3 sėdimos vietos.

Didelis dėmesys interjere skirtas apšvietimui dėl didelės namų erdvės. Šviesos šaltiniai namuose paskirstyti skirtinguose aukščiuose, kad šviesa žaistų tarpusavyje.

Šeimininkų miegamasis – spalvotas, o kambarį „minkština“ tekstilė, apšvietimas ir dekoracijos. Vaiko kambarys ne išimtis – čia taip pat naudotos šiltos spalvos.

Baldus ir šviestuvus interjero dizainerė ir klientai užsakinėjo užsienyje, o kai kurios dekoro detalės – autoriniai menininkų darbai.

„Baldų ir detalių parinkimas nebuvo mechaninis darbas. Vienu metu surinkti ir užsakyti viską reikalavo daug laiko. Nėra nei vieno daikto, kuris nepatiktų šeimininkams. Kiekviena smulkmena apgalvota, išieškota ir atsiradusi tinkamoje šeimininkų namų vietoje“, – įsitikinusi S.Mock.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius