-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

119 architektų iš viso pasaulio siūlo, kaip galėtų atrodyti M.K.Čiurlionio koncertų centras: pažvelkite

Iki 2020 metų Kaune planuojama pastatyti Mikalojaus Konstantino Čiurlionio vardo koncertų centrą. Kaip ir pernai surengtame „Mokslo salos“ tarptautiniame konkurse, kur sulaukta rekordinio kiekio – 144 architektų darbų, taip ir šiame konkurse miesto valdžia turės iš ko rinktis. Tarptautinį architektūrinį konkursą rengiančiai Didžiosios Britanijos konsultacijų kompanijai „Malcolm Reading Consultants“ iš viso pateikta 119 architektų pasiūlymų iš viso pasaulio.
M.K.Čiurlionio koncertų centro konkursui pateikti darbai
M.K.Čiurlionio koncertų centro konkursui pateikti darbai

Pernai tos pačios architektūros kompanijos iš Didžiosios Britanijos rengtame „Mokslo salos“ konkurse sulaukta rekordinio – 144 darbų skaičiaus. Šiemet architektūrinio konkurso sąlygos buvo pakoreguotos siekiant sulaukti darbų iš autorių, turinčių galimybes vėliau projektą iš tiesų įgyvendinti.

Kol kas nežinoma, iš kokių pasaulio šalių atkeliavo pasiūlymai, mat kol kas visi darbai pristatomi anonimiškai. Jų autorių niekas nežinos iki konkurso pabaigos.

Konkursui pateikti darbai bus eksponuojami iki rugsėjo 25 dienos Žalgirio arenos trečiame aukšte. Vėliau tris dienas dirbs vertinimo komisija, kuriai vadovaus Malcolmas Readingas. Komisiją sudarys specialistai iš Danijos, Didžiosios Britanijos, turintys patirties projektuojant tokio pobūdžio objektus. Komisijos sudėtyje taip pat bus ir pripažintas Didžiosios Britanijos akustikos dizaineris Neillis Woodgeris.

Rugsėjo 28 dieną komisija turėtų paskelbti konkurso nugalėtojus.

Pirmųjų trijų vietų laimėtojams atiteks prizai, siekiantys po 25 tūkst. eurų, be to, su jais bus deramasi dėl koncertų centro projektavimo.

M.K.Čiurlionio vardo koncertų salei jau parinkta vieta, patvirtintas detalusis sklypo planas, parengta galimybių studija, užtikrintas pradinis 3,5 mln. eurų ES finansavimas koncertų centro aplinkai.

Visą projektą baigti ir centrą pastatyti rengiamasi maždaug per penkerius metus – iki 2022 metų, kai Kaunas taps Europos kultūros sostine.

Kol kas nėra aišku, kokia bus projekto vertė, tačiau savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas BNS yra sakęs, kad planuojama sutilpti į 15–30 mln. eurų.

Kad Kaune turėtų iškilti kongresų, konferencijų ir koncertų rūmai, svarstė dar ankstesnė miesto vadovybė – 2012 metais vyko pastato vietos parinkimo konkursas, jame nuspręsta, kad pastatas turėtų iškilti ant vaizdingo Nemuno kranto H. ir O. Minkovskių gatvės atkarpoje šalia tilto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius