-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aruodas.lt: po trumpos pertraukos Kauno NT rinka sprogsta ir turi ką pasiūlyti

Karantinas Kauno nekilnojamojo turto rinkai buvo kelių savaičių atostogos, po kurių pardavimai tiesiog sprogo. Be to, šiuo metu laikinojoje sostinėje būstą ras ir pats išrankiausias pirkėjas, o plėtotojai turi, ką pasiūlyti, konstatuoja ekspertai.
„Parko namai“ Kaune
„Parko namai“ Kaune / Aruodas.lt

Apie nekilnojamo turto rinkos situaciją laikinojoje sostinėje, paklausą, žmonių pasirinkimų pokyčius ir kokius naujus projektus įvairiuose Kauno rajonuose galima rasti lankomiausio nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt rubrikoje „Nauji projektai”, pasakoja nekilnojamojo turto ekspertai.

Rinka atsipūtė ir kibo į darbus

Nekilnojamojo turto agentūros „011” vadovas Mantas Jaruševičius sakė, kad šiuo metu Kauno rinka yra gyvybinga. Nepaisant to, kad per karantino mėnesius pardavimai buvo sustoję, o susidomėjimas labai vangus, po kurio laiko žmonės apsiprato su situacija ir jau birželį stebėtas didžiulis susidomėjimas.

„Toks įspūdis, kad buvo susidaręs burbulas ir paskui jis sprogo, nuo birželio vidurio prasidėjo labai aktyvus laikotarpis, susidomėjimas smarkiai augo“, – kalbėjo jis.

Be to, M.Jaruševičiaus teigimu, šiuo metu yra ne tik pageidaujančių įsigyti būstą, bet ir pačių statytojų.

„Rinka šiuo metu yra gyva. Ir statybininkams yra darbo, ir vystytojai į priekį planuoja. Per karantiną žmonės atsipūtė, o dabar kibo į darbus“, – tikino jis.

Jam antrino ir nekilnojamojo turto agentūros „Capital“ ekspertas Tadas Meiliūnas, kuris tikino nesitikėjęs, jog po karantino rinka taip greitai atsigaus.

„Iš tikrųjų tos krizės net ir nebuvo, buvo galbūt kelių savaičių poilsis. Paskui po truputį rinka grįžo į savo ribas prieš karantiną ir pastaruoju metu viršija prieš tai buvusius pardavimus. Manau, tam įtaką daro bankų politika ir tų žmonių, kurie nori įsigyti turtą šiais metais, baimė dėl antros viruso bangos“, – įsitikinęs pašnekovas.

Domisi didesniais butais ir namais užmiestyje

Anksčiau rinkos ekspertai teigė, kad kauniečiui pats patraukliausias būstas – miesto centre esantis namas. Tačiau M.Jaruševičiaus nuomone, laikinojoje sostinėje tiesiog trūko daugiabučių pasiūlos ir gyventojai jų tiesiog negalėjo rinktis.

„Kuomet atsirado galimybė nusipirkti mieste, dalis klientų iškeitė individualius namus į miestą, erdvesnius butus. Bet reikia turėti omeny, kad galima visaip interpretuoti, nes kauniečiai Kauną ir Kauno rajoną dažnai sutapatina. Sąmonėje – kaunietis yra kaunietis, nesvarbu, jis gyvena Romainiuose ar jų pakraštyje, Akademijoje ar Kalniečiuose, jis tiesiog yra kaunietis. Tam padeda aplinkkelis, turime labai gerą susisiekimą ir nėra tokios vietos, kur Kaune per 20 minučių centro nepasiektum. Toks atstumas leidžia pagalvoti ir apie namus priemiesčiuose“, – sakė pašnekovas.

M.Jaruševičius aiškino, kad Kaune iki šiol labai populiarūs individualūs namai. Tačiau atsiradus daugiabučių pasiūlai mieste, dalis klientų juose pradėjo pirkti būstus. Be to, per karantiną žmonės pradėjo domėtis didesniais būstais.

„Populiariausi išlieka 1–2 kambarių būstai, juos kaip pirko, taip perka. Tačiau žmonės atsižvelgia į aplinkybes, jeigu yra galimybė pasirinkti ir turėti darbo kampą ar kambarį, tai pasidarė privalumas. Tai nebūtinai gali lemti galutinį apsisprendimą, bet jeigu toje pačioje vietoje bus keli vienodi būstai, aišku, prioritetas teks būstui su darbo kampu. Nors tokio klausimo anksčiau niekas nekėlė“, – aiškino M.Jaruševičius.

Mieste žmonės pradėjo kreipti dėmesį į didesnį gyvenamąjį plotą, o kiti dėl tos pačios priežasties renkasi užmiesčio teikiamus privalumus.

„Tuomet kiemas būna išeities taškas, kad į jį būtų galima besikarantinuojant išeiti“, – tikino M.Jaruševičius.

Tuo tarpu T.Meiliūnas pastebi, kad pasirinkimas labai priklauso nuo konkretaus pirkėjo. Šiuo metu domimasi mieste esančiais daugiabučiais, naujos statybos kotedžais, o norint daugiau privatumo ir ramybės ieškoma individualių namų Kauno rajone. Tačiau, anot jo, gyventojai suprato norintys turėti bent šiek tiek nuosavos žemės.

„Po karantino labai sujudėjo sodų ir individualių namų pardavimas. Žmonės sako, kad jei jiems reikės karantinuotis, norėtų turėti savo kampą, ypač soduose. Vyrauja nežinomybė ir niekas nežino, gal dar metus reikės taip gyventi“, – aiškino ekspertas.

Kaunas tvarkosi

Pasak M.Jaruševičiaus, Kaune plėtra visai nesustojo, rajonai vis gražėja. Pavyzdžiui, prieš du dešimtmečius Aleksotas dar buvo laikomas priemiesčiu, o dabar vis daugiau žmonių jį pamilsta, čia plėtojamas Inovacijų parkas, tvarkomi keliai ir kuriamos naujos darbo vietos.

„Į jį vis daugiau vystytojų žvalgosi, kur kokį sklypą nupirkti ieško. Freda, Aleksotas įgyja pagreitį ir aplinkui esantys rajonai nesustoja“, – kalbėjo jis.

Patrauklumo nepraranda ir Romainiai, tai šiuo metu yra viena labiausiai besiplečiančių teritorijų.

„Romainiai, Giraitė, Užlėdžiai ir Bijukai plėtėsi ir plečiasi. Atsirado didieji prekybos tinklai, prie jų vietos, kur galima pasportuoti, dantis susitvarkyti ar įsigyti vaistų. Tos vietos traukia žmones“, – įsitikinęs jis.

Tuo tarpu T.Meiliūnas prisimena 2015 metus, kuomet Kaune nauja plėtra vyko vangiai ir nebuvo naujų projektų, kuriuose būtų galima išsirinkti sau tinkamą būstą. Dabar situacija apsivertė aukštyn kojomis.

„Jei nori vaizdų – prašom, kiemo – prašom, nori didelio buto – yra, nori šalia mokyklos ar parduotuvės – yra. Pasirinkimo yra visiems segmentams. Ir toliau yra numatoma naujos statybos namų Kaune, plėtra sėkmingai bus įgyvendinta, nes poreikis auga“, – sakė pašnekovas.

Plėtotojai siūlo tiek butus, tiek namus

Šiuo metu portalo Aruodas.lt rubrikoje „Nauji projektai“ Kaune reklamuojami 5 nauji projektai – tiek daugiabučių, tiek individualių namų, centre ir miegamuosiuose rajonuose.

Vienas jų – laikinosios sostinėje centrinėje dalyje esantis kvartalas „Parko namai“ kyla žalumos apsuptyje. Tačiau jis – tik kelios minutės nuo miesto širdies Laisvės alėjos, vienoje vietoje darbas, darželiai ir mokyklos, parduotuvės ir pramogos, viskas yra visai šalia. Gyvendami miesto centre galėsite džiaugtis paprastu ir patogiu kasdieniu keliavimu pėsčiomis ar viešuoju transportu, būtinybę judėti automobiliu palikę tik tolimesnėms išvykoms.

Krėvos ir Totorių gatvelių sankryžoje trimis statybos etapais iškils septyni 3–5 aukštų namai. 2020 m. baigtas 2-asis „Parko namų“ statybos etapas.

Kitas butų kvartalas „Lampėdžio takas“ skirtas tiems, kurie nori gyventi mieste, tačiau neprarasti ryšio su gamta. Arti kvartalo yra rekreacinė Lampėdžių ežero zona ir nuo jos Nemuno pakrante link miesto centro besidriekiantis dviračių takas.

Tie, kurie propaguoja aktyvų gyvenimo būdą ir poilsį jaukiuose namuose, gali rinktis Pramonės gatvės projektą „Dukolegos“. Patogi vieta puikiai atitiks aktyvaus miestiečio poreikius, o greta esantis Dainavos parkas bus puiki alternatyva pavargus nuo miesto šurmulio. Dviejuose naujos statybos A+ daugiabučiuose namuose bus įrengti erdvūs ir modernūs 2–3 kambarių butai nuo 37 iki 56 kv. m ploto.

Aruodas.lt/"Du kolegos" Kaune
Aruodas.lt/"Du kolegos" Kaune

Norintys turėti nedidelį plotą greta namų gali rinktis „Šilojaus namus“. Šilainiuose, 9-ojo forto gatvėje, kuriamas naujas uždaras, jaukus A+ butų kotedžų kvartalas: aktyviems, bendruomeniškiems ir kokybę vertinantiems gyventojams. Privati erdvė, iš kurios vos per kelias minutes pasieksite visus miesto patogumus: netoliese įsikūrusios mokyklos, darželiai, prekybos centrai, Šilainių turgavietė, patogus susisiekimas su kitais Kauno miesto mikrorajonais. A+ energinio naudingumo klasės namuose galėsite išsirinkti iš erdvių 2–3 kambarių butų nuo 60–70 kv. m ploto.

Galiausiai, norintys „laisvės erdvei, laisvės mintims“ turėtų atkreipti dėmesį į individualių namų projektą „Kauno Rivjera“, kuris kuriasi pušynų apsuptyje, yra arčiausiai Neries tėkmės ir 15 minučių nuo Kauno rotušės.

Ieškantiems naujos statybos būsto, Aruodas.lt rubrikoje „Nauji projektai“ pateikiama apie 40 naujos statybos projektų Vilniuje, Kaune ar kurortinėse vietovėse. Daugiau informacijos rasite pagal šią nuorodą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius