-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aukcioną dėl Lentvario dvaro laimėjęs Ugnius Kiguolis: atstatymas kainuos 2 milijonus eurų

Aukcioną dėl Lentvario dvaro laimėjęs Ugnius Kiguolis socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo planais, ką norėtų ten daryti. Jis norėtų pastatą kartu su parku atstatyti ir paversti ne ką prastesne lankytina vieta nei Trakų pilis. Tiesa, verslininkas tikina, kad iš valstybės nieko nesitiki.
Ugnius Kiguolis laimėjo apleisto Lentvario dvaro aukcioną
Ugnius Kiguolis laimėjo apleisto Lentvario dvaro aukcioną / Luko Balandžio ir Viganto Ovadnevo nuotr.

„Lentvario dvaras ir jo parkas yra viena iš gražiausių merdinčių vietų Lietuvoje, kuri nerūpi valstybei. Valstybė paskirsto pinigus geriau, pavyzdžiui, duoda tokią sumą šaukštams kariuomenei, kuri kelis dvarus atpirktų. Žiūrint į šį akyse griūvantį objektą skauda širdį. Bet valstybė juk esame visi mes, taip pat ir aš. Tai tebūnie pabandysiu šią vietą sutvarkyti aš“, – socialiniame tinkle rašo U.Kiguolis.

Anot jo, atstatymas ir sutvarkymas gali kainuoti apie 2 mln. eurų, ir tikėtina, kad objektas didžiąja dalimi bus tvarkomas asmeninėmis lėšomis. Tačiau, kas tiksliau ten galėtų būti, verslininko nuomone, dar anksti kalbėti.

„Nemanau, kad turėčiau dvaro valdas aptverti ir naudoti asmeninėms reikmėms. Pirmiausia norėčiau atstatyti objektą, kuris kartu su parku gali būti ne ką prastesnė lankytina vieta nei Trakų pilis. Kokia veikla dvare bus vykdoma, dar kalbėti anksti, bet gražių visuomeninių idėjų turiu ne vieną ir ne dvi“, – teigia U.Kiguolis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Lentvario dvaras
Luko Balandžio / 15min nuotr./Lentvario dvaras

Jis priminė, kad dvaro pirkimo sandoris įvyks tik tada, kai bus pervesti pinigai. Varžytines organizavusios antstolės Brigitos Palavinskienės padėjėjas Irmantas Jurgutis BNS patvirtino, kad už dvarą pirkėjas kol kas yra sumokėjęs tik pradinę įmoką – 54 tūkst. eurų, arba 10 proc. pradinės turto kainos. Įmoka bus įskaičiuota į galutinę turto pardavimo kainą, kurią pirkėjas privalo sumokėti per 30 dienų.

„Visų pirma dvaro aš dar neįsigijau. Tiesiog laimėjau varžytines. Yra kažkoks priešpriešinis ieškinys bankui iš Laimučio (buvusio dvaro savininko L.Pinkevičiaus – 15min) pusės. Tikrai nežinau, kaip dar viskas baigsis ir patvirtinti turto įsigijimą galėsiu tik tada, kai turėsiu jo dokumentus savo vardu“, – socialiniame tinkle aiškino verslininkas.

Dvaras ir 2,5 ha ploto sklypas su nuostabiu parku pardavinėtas jau kurį laiką, tačiau aukcionai vis neįvykdavo – niekas nesusidomėdavo. Dvaro kaina šiais metais buvo drastiškai sumažinta.

Ugnius Kiguolis yra žinomas Kauno verslininkas, interneto projektų autorius, prodiuseris, buvęs grupės „Tipo grupė“ narys.

Verslininkui priklauso bendrovė „Elektroniniai sprendimai“, taip pat modelių agentūra „Supermodels“. „Elektroniniai sprendimai“ verčiasi projektais, susijusiais su antivirusinėmis programomis ir jų platinimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius