-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Būsto ABC. Vidinės durys: kurias rinktis, kiek kainuoja ir kuo skiriasi?

Vidinių durų tipai: kada kokias rinktis, kuo jos skiriasi ir kiek kainuoja? To 15min „Būsto ABC“ klausė ekspertų.
Statybos
Statybos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 1 „Būsto ABC“

Atsakymo nerandate interneto platybėse? Klauskite specialisto! Siųskite savo klausimus el. paštu bustoabc@15min.lt. Atsakymo ieškokite „Verslo“ rubrikoje „Būsto ABC“.

Aušrinė Mickutė-Jasevičė – „Unideco“ namų apdailos centre įsikūrusio salono „AZ durys“ pardavimų vadovė

Vienas būtiniausių ir svarbiausių gyvenamosios erdvės elementų yra vidaus durys. Šiuo metu pirkėjams yra siūlomi įvairūs durų tipai: medžio masyvo durys, natūraliu lukštu dengtos faneruotos durys, ekofaneruote dengtos durys bei dažytos medienos plaušų plokščių (MDF) durys.

Medžio masyvo durys yra gaminamos iš vieno medžio medienos, pavyzdžiui, ąžuolo, alksnio ar pušies. Tokios durys turi puikias šilumos ir garso izoliacines savybes, medžio masyvas yra stiprus ir patikimas, tad durys pasižymi ilgaamžiškumu. Kiekvienos iš medžio pagamintos durys turi unikalų tekstūrinį raštą, gali būti gaminamos pagal individualius matmenis. Pagrindinis tokių durų minusas – per didelio drėgmės kiekio nulemta deformacija, tad į tai svarbu atsižvelgti.

Natūraliu lukštu dengtos faneruotos durys yra gaminamos ant pagrindo karštu presu klijuojant medienos lakštą. Šios durys pasižymi geru kainos ir kokybės santykiu, gali būti restauruojamos, tačiau laikui bėgant jos pakeičia spalvą, ypač, jei yra veikiamos tiesioginių saulės spindulių. Estetinė durų išvaizda priklauso nuo natūralaus lukšto sluoksnio storumo – kuo jis storesnis, tuo ilgiau durys išlaikys puikų stovį. Faneruotų durų termoizoliacinės savybės labiausiai priklauso nuo jų užpildo. Pigiausios yra užpildomos akytu kartonu ir pasižymi blogiausiomis šiluminės izoliacijos savybėmis.

Ekofaneruotės durys yra dengtos drėgmei bei subraižymams atsparia plėvele bei pasižymi spalvų įvairove. Šios durys yra atsparios drėgmei bei temperatūrų kaitai, laikui bėgant nekeičia spalvos. Ekofaneruotės durys yra draugiškos aplinkai, joms gaminti sunaudojama mažesni kiekiai medienos.

MDF vidaus durys, pagamintos iš medienos plaušų plokščių. Jos atsparios drėgmės ir temperatūros pokyčiams, jas lengva atnaujinti, jos nėra sunkios, turi didelę spalvų įvairovę. Puikus variantas, kai durys gruntuotos, paruoštos dažymui ir klientas savo pasirinkta spalva jas gali savarankiškai nusidažyti. MDF durys gali būti visiškai lygios, su įvairiausiais frezavimais, stikliukais.

Šiandien pačios populiariausios durys, bent jau mūsų salonuose, yra pagamintos iš MDF. Klientai vertina spalvų įvairovę, pritaikymą daugeliui interjerų. Vis dar dominuojanti durų spalva yra balta, juodą klientai renkasi gerokai rečiau. Stebime, kad ieškoma ir durų be stikliukų ar įvairių ornamentų.

Brangiausios yra medžio masyvo, būtent ąžuolo durys. Kiek pigesnės – natūraliu lukštu dengtos faneruotos durys, po jų seka MDF ir ekofaneruotės durys. Žinoma, kaina priklauso ir nuo gamintojo, medžiagų, kitų aspektų.

Renkantis vidaus duris, svarbiausia atkreipti dėmesį iš ko durys yra pagamintos, konsultuotis su toje srityje dirbančiais specialistais, išsakyti savo lūkesčius. Svarbu pasidomėti kokias nišas reikia paruošti, kad netektų papildomai sumokėti už nestandartinio dydžio durų gamybą ar jų pritaikymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius