-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvusiose Nidos stalių dirbtuvėse bus kviečiami įsikurti menininkai

Šalia Nidos, buvusiose stalių dirbtuvėse, statomas namelių kvartalas, kuriame bus kviečiami apsistoti menininkai. Projekto iniciatoriai teigia, kad projektas orientuotas į tuos, kurie reziduoja Vilniaus dailės akademijos Nidos meno kolonijoje ir suteiks progą jiems apsistoti čia ilgesniam laikui.
„Nidos namai“ vizualizacija
„Nidos namai“ vizualizacija

„Nida yra unikalus gamtos kampelis su unikalia gamta. Šis regionas nėra pavaldus ekonominiams ciklams. Jei kitur per krizę nekilnojamojo turto kainos stipriai krito, Nidoje to nebuvo. Be to, Nidai tokių objektų trūksta“, – sako projekto sumanytojas ir investuotojas, namelius statančios bendrovės „Marių namai“ direktorius Rytis Šūmakaris.

Kvies apsistoti ilgiau

Mažiau nei kilometras nuo Parnidžio kopos, Taikos gatvėje, statoma 11 dviaukščių karkasinių namelių. Nameliai bus suskirstyti į 2 ar 3 dalis, todėl čia atsiras 28 kambariai. Vieno namo plotas yra iki 200 kv. m. Kiekviename bus įrengta dirbtuvė, poilsio kambarys su virtuvėle bei tualetas ir dušas. Kiekvienoje erdvėje galės gyventi po du menininkus.

„Nidos namai“
„Nidos namai“

R.Šūmakario teigimu, projektas orientuotas į ilgalaikę nuomą menininkams, kuriems taip pat paliekama galimybė įsigyti dalį namelio.

„Norime ten suburti bendruomenę. Jeigu kas nors norės nusipirkti, parduosime, bet pati idėja – ilgalaikė nuoma menininkams. Tikslios kainos, už kiek nuomosime, nežinau, tačiau įsivaizduoju, kad daugiau kaip 100 eurų para nekainuos“, – pasakoja jis.

„Nidos namai“ vizualizacija
„Nidos namai“ vizualizacija

Nidiški nameliai

Iš viso į projektą planuojama investuoti daugiau nei 4 mln. eurų. Šiuo metu pastatyti penki namai ir iki šiol į projektą investuota apie 2,8 mln. eurų. Tikimasi projektą užbaigti kitą žiemą.

„Kadangi finansai nėra neriboti, šiemet baigiame pirmąjį etapą, o kitais metais baigsime antrąjį. Šiemet baigėme penkis namus, o per 2017-2018 metų žiemą – likusius šešis. Vasarą Neringoje statyti labai nepatogu, kitas dalykas – labai brangu. Apgyvendinti žmones vasarą Nidoje yra nežmoniškai brangu, todėl norime kitą etapą susiplanuoti kruopščiau, kad jį galėtume pradėti spalio pabaigoje ir iki gegužės pabaigti“, – sako R.Šūmakaris.

„Nidos namai“ vizualizacija
„Nidos namai“ vizualizacija

Pasak jo, kvartalą projektavo architektai Gintaras Prikockis ir Liuda Bartkienė.

„Norėta, kad nameliai neišsiskirtų iš Nidos landšafto. Anksčiau ten buvo senos stalių dirbtuvės, todėl turėjome išlaikyti senus pamatus. Bet Gintarui Prikockiui pavyko suplanuoti erdvę ir padaryti jį panašų į Nidos žvejų kaimą, kur yra centrinė gatvė ir iš abiejų pusių – nameliai. O architektūrinę pusę įgyvendinti pasirinkome architektę Liudą Bartkienę, kuri gyvena Nidoje“, – pasakojo R.Šūmakaris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius