-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išskirtinėse Kauno vietose atgyja naujų būstų statybos

Kaunas vaduojasi iš nekilnojamojo turto rinkos sąstingio, pradėta statyti nemažai naujų daugiabučių, kurių vieno kvadratinio metro kaina prasideda nuo 4,5 tūkst. litų. Jie kyla prestižiniais laikomuose mikrorajonuose.
Kauno panorama
Kauno senamiestis / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Pasak nekilnojamojo turto agentūros „011“ pardavimų vadovo Giedrius Sidaravičiaus, po kelerių metų sąstingio nauji butai statomi Žaliakalnyje, Kauno centre ir senamiestyje.

„Geriems butams net reklamos nereikia. Pavyzdžiui, Ministro namas Totorių gatvėje, prie Ramybės parko dar tik rekonstruojamas, o tris butus pirkėjai jau rezervavo. Iš viso šiame, tarpukaryje statytame name, bus 14 butų, kai kurie jų turi atskirus įėjimus, o aukštuose bus po du butus. Šio namo gyventojai galės individualiai nuspręsti, kada ir kiek šildyti savo butą“, – sako G. Sidaravičius.

Dar vienas projektas, kuriam netrūksta pirkėjų dėmesio – tai Druskininkų gatvėje senamiestyje statomas dviejų namų kompleksas.

Naujos statybos butų kainos Žaliakalnyje, centre ir senamiestyje – nuo 4,5 tūkstančių litų už kvadratinį metrą.

Nekilnojamojo turto vystytojai dabar ėmėsi gaivinti ir per krizę užšaldytus projektus – vienas iš jų yra Žaliakalnyje, Saulės gatvėje, statomas dvidešimties butų daugiabutis. Jame prieš krizę butus planuota pardavinėti brangiau, nei kad jie parduodami dabar. Pusė butų čia jau rezervuota. Žaliakalnyje taip pat planuojamos dar poros naujų daugiabučių statybos.

Dar vienas projektas, kuriam netrūksta pirkėjų dėmesio – tai Druskininkų gatvėje senamiestyje statomas dviejų namų kompleksas.

„Vienas namas jau baigtas, kito pabaigtuvės – netrukus. Čia parduota kiek mažiau nei pusė iš 22 butų. Pirkėjus vilioja puiki vieta Kaune ir skirtingų erdvių butai, kurių didžiausi – 80 kvadratinių metrų. Bet, pavyzdžiui, 33 kvadratinių metrų butą nusipirkusi kaunietė planuoja puikiai išnaudoti erdvę – kambarių aukštis čia maždaug keturi metrai, tad galima nesunkiai įsirengti ir antrą aukštą“, – teigė nekilnojamojo turto agentūros „011“ pardavimų vadovas G. Sidaravičius.

Būsto išskirtinėse vietose dažniausiai ieško verslininkai, nenorintys rūpintis žole ar daržu prie namų.

Būsto išskirtinėse vietose dažniausiai ieško verslininkai, nenorintys rūpintis žole ar daržu prie namų, daug keliaujantys, vertinantys trumpas kelionės po darbų namo ir gyvenimą mieste.

„Verslininkų šeima, pusmetį praleidžianti užsienyje, aktyviai leidžiantys savaitgalius ne mieste, visai nenori sukti galvos dėl namo užmiestyje priežiūros. Apskritai, pastebime, kad gyventi į miestą iš užmiesčio vis dažniau grįžta vaikus auginančios šeimos. Tėvai pavargsta vaikus vežioti į mokyklas, būrelius, tad miesto centre ieško erdvių ir patogių butų“, – tvirtino G. Sidaravičius.

Pasak nekilnojamojo turto agentūros „011“ specialistų, butai patogiose miesto vietose dažnai tampa antruoju šeimos būstu – pavyzdžiui, užmiestyje namą turinti šeima perka nedidelį butą mieste, kuriame laiką po pamokų leidžia vaikai, laukiantys darbus baigiančių tėvų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius