-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kauno Vienybės aikštė įvertinta tarptautiniuose Vokietijos Dizaino apdovanojimuose

Kauno Vienybės aikštės atnaujinimo architektūrinė koncepcija pelnė aukščiausią įvertinimą tarptautiniuose Vokietijos Dizaino apdovanojimuose. Nugalėtoju kategorijoje „Miesto erdvė“ projektą pripažino iš garsių architektų ir dizainerių sudaryta tarptautinė žiuri. Tai pirmas istorijoje Lietuvoje realizuojamo projekto laimėjimas Vokietijos Dizaino tarybos organizuojamame konkurse.
Vienybės aikštė
Vienybės aikštė / „Urban Inventors“ nuotr.

„Šis projektas integruoja skirtingus aikštės architektūrinius stilius į nepaprastai šiuolaikišką dizainą – ryškų, jaukų ir traukiantį, kuris visose uždarose bei atvirose aikštės erdvėse sukuria išskirtinai aukštos kokybės gyvenamąją aplinką“, – skirdama aukščiausią apdovanojimą konstatavo tarptautinė konkurso žiuri.

Vertinimo komisiją sudarė pusšimtis garsiausių architektūros ir dizaino specialistų visame pasaulyje, ji vertino 5 400 darbų iš viso pasaulio.

Laurus nuskynusią Kauno Vienybės aikštės architektūrinę koncepciją sukūrė Vokietijoje įsikūrusi tarptautinė architektūros ir dizaino kompanija „3Deluxe“.

„Urban Inventors“ nuotr./Vienybės aikštė
„Urban Inventors“ nuotr./Vienybės aikštė

Įgyvendinimo projektą kartu su Vokietijos architektais rengė architektas Rimantas Giedraitis.

„Daugelis miestų atnaujinimo projektų susiduria su iššūkiais. Iš vienos pusės – sukurti kažką naujo ir šiuolaikiško, iš kitos – gerbti esamą architektūrą ir paveldą. Panašu, kad žiuri patiko, kaip mes susitvarkėme su šiais iššūkiais: Vienybės aikštės koncepcija stengiasi apjungti ją supančius skirtingus architektūrinius stilius vienai idėjai: ji turi būti skirta žmonėms, miestiečiams. Atnaujinta aikštė kvies žmones tyrinėti miesto aplinką: vaikščioti, sėdėti, atsipalaiduoti ir žaisti“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas vienas projekto autorių Dieter Brell, „3Deluxe“ kūrybos direktorius.

Pasak jo, Vokietijos dizaino apdovanojimas – vienas prestižiškiausių įvertinimų architektams pasaulyje, o jį skirianti Vokietijos dizaino taryba – viena iš svarbiausių tarptautinių dizaino institucijų. Įsteigta Vokietijos parlamento ir finansuojama vokiečių pramonės, ji jau 65-erius metus skatina įmones vystyti savo produktus ir jų dizainą.

Vienybės aikštės atnaujinimo projektą kartu su Kauno savivaldybe plėtoja SBA koncerno nekilnojamojo turto inovacijų bendrovė „Urban Inventors“.

„Šis projektas yra labai geras miesto ir verslo bendradarbiavimo pavyzdys. Vienybės aikštė neabejotinai taps vienu iš atgimstančio Kauno simbolių“, – apie renovuojamą aikštę pačioje miesto širdyje sako Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Urban Inventors“ nuotr./Vienybės aikštė
„Urban Inventors“ nuotr./Vienybės aikštė

„Atnaujinta Vienybės aikštė, į kurią bendros investicijos sieks daugiau nei 10 mln. Eur, laikinajai sostinei suteiks išskirtinumo, o kauniečiai turės jaukią ir gyvą miesto gyvenimo ašį“, – teigia SBA koncerno nekilnojamojo turto inovacijų bendrovės „Urban Inventors“ vadovas Lionginas Šepetys.

Vokietijos Dizaino tarybos apdovanojimai architektams ir dizaineriams nuo 2012 m. skiriami kasmet. Šių metų nugalėtojams jie bus įteikti 2019 m. vasarį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius