-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kelionė spalvų pasauliu: Vaikų lopšelis-darželis Japonijoje lavina spalvomis

Japonijoje gyvenanti bei aktyviai praktikuojanti prancūzų architektė Emmanuelle Moureaux kuria gyvą ir spalvingą architektūros pasaulį. Tokia stilistika bei kūrybinis kredo jai ypač pravertė Fukuokoje projektuojant naują vaikų lopšelį-darželį, kuris skatintų vaikus pažinti savo aplinką bei jautrumą jai.
Spalvomis akį traukiantis darželis Japonijoje
Spalvomis akį traukiantis darželis Japonijoje / Daisuke Shima nuotr.

Neseniai atidarytas vaikų lopšelis-darželis „Creche Ropponmatsu“ savo spalvomis traukia Fukuokos miesto (Japonija) praeivių dėmesį bei ryškiais potėpiais nuspalvina mažylių iki 5 metų kasdienybę. Architektė E.Moureaux jame stengėsi sukurti aplinką, kurioje vaikai augtų fiziškai ir dvasiškai laisvi, o taip pat – lavintų savo jautrumą aplinkai.

Pro įvairiaspalves fasaduose vaizduojamų medžių šakas į vidų patenkantys saulės spinduliai 4 aukštų pastate garantuoja šviesią ir linksmą atmosferą, kurioje vaikai žaisdami pažįsta stebuklingą spalvų pasaulį. 4 metrų aukščio 63 skirtinguose „medžiuose“ iš viso panaudotos net 22 spalvos.

Spalvos plačiai naudojamos ir įstaigos interjere. Savo daiktelius vaikai čia laiko 200 dėžučių, nuspalvintų 25 skirtingomis spalvomis. Na, o laiptinė – kaskart siūlo jiems ne tiesiog lipti iš vieno aukšto į kitą, bet ir patirti savotišką kelionę spalvų pasauliu. Beje, spalvos naudojamos ir vaikų lopšelio-darželio logotipe, kurį galima pamatyti ant vaikų uniformų bei įstaigos autobuso. Taip skatinamas bendrumo jausmas.

Manoma, kad leidžiant laiką įvairiaspalvėje aplinkoje, pastebimai išauga vaikų jautrumas, išryškėja jų individualumas.

Parengta pagal E.Moureaux informaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius