-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų pabaigoje įsigalios reikalavimas statyti A energinės klasės pastatus

Pernai Aplinkos ministerijai paskelbus, kad nuo 2016-ųjų įsigalios reikalavimas statyti ne mažesnės kaip A energinės klasės pastatus, nekilnojamojo turto statybos užsakovai puolė iki 2015 metų pabaigos gauti statybos leidimus, tačiau praėjusių metų gruodį ministerija reikalavimą atidėjo beveik metams, todėl rinka aprimo, antradienį rašo „Lietuvos žinios“.
Ozo parko daugiabučiai
Daugiabučio statybos / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos duomenimis, paskutinį praėjusių metų ketvirtį Lietuvos savivaldybės išdavė 1881 leidimą (vidutiniškai po 630 per mėnesį) statyti 1-2 butų namus ir 45 leidimus (po 15 per mėnesį) statyti daugiabučius. Šių metų sausį išduoti 229 leidimai 1 -2 butų namams ir tik 2 – daugiabučiams statyti.

Ministerijos paskelbta naujiena buvo maloni nekilnojamojo turto užsakovams ir projektuotojams, tačiau nenudžiugino pirmaujančių statybos įmonių.

„Bendrovės, kurios nori dirbti novatoriškai, projektuoja ir stato aukščiausios klasės namus nelaukdamos, kol to bus reikalaujama. Jos ne eksperimentuoja, bet dirba aukščiausiu lygiu. Visi žino, kad vis tiek to reikės, ir šio proceso neatidėsi.

Reikia orientuotis į lyderius, o ne ieškoti, kaip atidėlioti. Dabar „tempiama guma“, kad dar beveik metus būtų galima statyti žemesnės klasės pastatus. Nemanau, jog tai teisinga“, – dienraščiui teigė Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas Dalius Gedvilas ir baiminasi, kad atidėliojant svarbius sprendimus mažiau užsakymų gauna statybos bendrovės.

Nekilnojamojo turto plėtros asociacijos direktorius Mindaugas Statulevičius teigia, jog ministerijos sprendimas buvo laiku, nes projektuotojai iš tiesų dar nėra pasirengę tenkinti A klasės reikalavimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius