-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinei koncertų salei ant sostinės Tauro kalno – daugiau kaip 260 idėjų iš viso pasaulio

Daugiau kaip 260 architektūrinių idėjų iš viso pasaulio sulaukė sostinės savivaldybė, paskelbusi tarptautinį Nacionalinės koncertų salės ant Tauro kalno konkursą. Idėjos atkeliavo iš JAV, Pietų Afrikos, Kinijos, Indijos, Ispanijos, Libijos, Ukrainos ir kitų šalių, skelbia Vilniaus miesto savivaldybė. 
Profsąjungų rūmai
Profsąjungų rūmai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Teigiama, kad visos gautos idėjos bus paskelbtos tuomet, kai darbus įvertins tarptautinė vertinimo komisija, vadovaujama architekto, Oslo Architektūros mokyklos rektoriaus Ole Gustavsen. Visi konkursiniai darbai šį rudenį bus eksponuojami sostinės „T-Parke“, o nugalėtojas taip pat bus paskelbtas rudenį.

Pasibaigus idėjų pristatymo visuomenei etapui, bus pradėtas rengti Koncertų salės techninis projektas ir skelbiamas rangos darbų konkursas.

Ant Tauro kalno stūksantis, prieš 56 metus statytas buvusių Profsąjungų rūmų pastatas bus nugriautas, o viduje esantys vertingi vitražai išsaugoti ir perduoti Nacionaliniam dailės muziejui.

Savivaldybė ketina sutvarkyti Koncertų salės prieigas, taip pat greta esančią Liuteronų sodų teritoriją – Vilniaus evangelikų senųjų kapinių kompleksą. Bendra aplinkos sutvarkymo projektų vertė, kartu su ES parama, siekia apie 14 mln. eurų.

Nacionalinės koncertų salės pastato statybos turėtų prasidėti 2021 metais, o baigtos 2023 metais.

Pagal sostinės savivaldybės parengtas architektūrinės idėjos konkurso sąlygas, naujajame pastate bus iki 1,7 tūkst. vietų didžioji ir 500 vietų mažoji salės, erdvės barams, vestibiulis ir patalpos įvairiai kitai kultūrinei veiklai.

Numatomas koncertų salės projektavimo paslaugų ir statybos darbų biudžetas siekia 52 mln. eurų. Į šią sumą įtrauktos visos su objekto projektavimu, statyba ir įrengimu bei sklypo tvarkymu susijusios išlaidos.

Architektūros konkursas vyksta bendradarbiaujant su Tarptautine architektų sąjunga, Lietuvos architektų sąjunga ir Lietuvos kultūros ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius