-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinio stadiono statybos: konsorciumas pateikė bankinę garantiją

Vilniaus miesto savivaldybė pirmadienį pranešė tęsianti derybas su konsorciumu dėl daugiafunkcio komplekso ir nacionalinio futbolo stadiono statybų, jas planuoja baigti iki liepos pabaigos.
Vilniaus Nacionalinio stadiono pristatymas
Nacionalinio stadiono pristatymas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Konsorciumą sudaro įmonės: „Axis Industries“, „Venetus Capital“ ir „Kauno arena“, bendradarbiaujančios su tarptautine architektų kompanija „Populous“ ir lietuviais „Cloud architektai“.

Anot Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktoriaus Povilo Poderskio, konsorciumas oficialiai patvirtino pasiūlymą, pateikė 100 tūkst. eurų bankinę garantiją, o derybos vyksta trimis mėnesiais greičiau nei numatyta.

„Ant Šeškinės kalvos nuo sovietmečio riogsantys betono griaučiai yra nepriimtina situacija, kuri pagaliau bus išspręsta, įgyvendinus viešosios ir privačios partnerystės projektą“, – pranešime žiniasklaidai cituojamas jis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Povilas Poderskis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Povilas Poderskis

Savivaldybė derybas su konsorciumu tikina pradėjusi po to, kai teismas panaikino konkurso nelaimėjusio dalyvio prašymu šiam procesui taikytas laikinąsias apsaugos priemones.

„Derybų procesą tikimasi užbaigti iki liepos mėnesio pabaigos, o daugiafunkcio komplekso statybų sutartį pasirašyti iki rudens, maksimaliai sutrumpinant terminus pusmečiu, – rašoma pranešime žiniasklaidai.

– Vilniaus miesto savivaldybė reikalaus, kad konsorciumas viešosios ir privačios partnerystės projektą, atitinkantį skelbto konkurso sąlygas ir tarptautinius reikalavimus stadionams, įgyvendintų ne brangiau nei už 79,9 mln. eurų, futbolo stadiono kaina sudaro 33,8 mln. eurų. Konsorciumas įsipareigos daugiafunkcį kompleksą suprojektuoti per vienerius metus, pastatyti per dvejus ir dar 22 metus užtikrinti operavimo paslaugas.“

15 tūkst. sirgalių talpinantis nacionalinis stadionas su futbolo aikšte ir stogu tribūnoms – vienas iš objektų, kuriuos būtina pastatyti pagal konkurso sąlygas.

22 hektarų teritorijoje šalia prekybos centro „Akropolis“, vietoje dabar esančių betono griaučių turėtų atsirasti daugiafunkcė infrastruktūra, skirta ikimokyklinio ugdymo, neformaliojo švietimo ir sveikatinimo paslaugoms teikti, kultūros, komunikacijos ir informacijos centrui, sporto muziejui, masiniams kultūros ir sporto renginiams.

Čia numatytas ir 300 vaikų talpinantis darželis, kurio pastato plotas sudarys 3,7 tūkst. kv. metrų, lauko teritorija – 2,3 tūkst. kv. metrų.

„Neformaliojo ugdymo veiklai skirtas 56 tūkst. kv. metrų objektas, kuris po savo stogu sutalpins 6 krepšinio aikšteles, rankinio ir futbolo sales, kurių bendras plotas – 7 tūkst. kv. metrų. Čia bus įrengtos 1,7 tūkst. kv. metrų ploto meninės ir sportinės gimnastikos, 500 kv. metrų bokso, imtynių ir fizinio pasirengimo salė“, – teigia Vilniaus miesto savivaldybė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus Nacionalinio stadiono pristatymas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus Nacionalinio stadiono pristatymas

Šalia taip pat numatyta įrengti UEFA reikalavimus atitinkančias tris futbolo aikštes, kurių bendras plotas sudarys 32 tūkst. kv. metrų.

„Taip pat iškils lengvosios atletikos stadionas, atitinkantis visus IAAF reikalavimus, su 3 tūkst. sėdimų vietų žiūrovams. Šio stadiono plotas – 14 tūkst. kv. metrų. Suplanuotas ir Kultūros ir ugdymo centras ir biblioteka, kurių plotas sudarys 1,6 tūkst. kv. metrų“, – žada savivaldybė.

Čia numatytos ir konferencijų salės, kuriose tilps apie 1500 renginių dalyvių. Nacionalinis sporto muziejus turės 10 salių, bus 1,5 tūkst. kv. metrų ploto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius