-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nauji Aruodas.lt projektai: vilniečiai pirmiausiai vertina vietą, o tik po to – vystytojo reputaciją

Nekilnojamojo turto įmonių vadovai sutinka – pirkėjai pirmiausiai vertina naujo būsto vietą, o tik po to kainą ir vystytojo reputaciją. Todėl plėtotojams tenka nertis iš kailio, kad galėtų išsiskirti iš kitų. Pavyzdžiui, pasiūlyti puikiai įrengtus dviračių takus ar net žalumą ant fasadų.
Gilužio Rivjera
Gilužio Rivjera / Aruodas.lt

Apie atsigavusią paklausą, tai, kaip karantinas pakeitė pirkėjus ir kokius naujus projektus galima rasti lankomiausio nekilnojamojo turto portalo Aruodas.lt rubrikoje „Nauji projektai“ skirtinguose rajonuose, pasakoja nekilnojamojo turto ekspertai.

Paklausa sostinėje atsigavo, tačiau pirkėjai – išrankesni

Nekilnojamojo turto ekspertai sutaria – prieš ieškant gyvenamosios vietos, reikia susidaryti sąrašą kriterijų ir pagal tai vertinti projektus. Vienas svarbiausių – vieta. Pavyzdžiui, norite gyventi gamtos apsuptyje? Tam puikiai tiks sostinės Lazdynėlių ar Burbiškių rajonai. Savęs neįsivaizduojate miesto centre, o mokykla turėtų būti netoliese? Ar atvirkščiai, nenorite nutolti nuo miesto centro? Išsirinkti turėsite iš ko, nes šiuo metu sostinėje Aruodas.lt siūlo rinktis net iš 38 skirtingų projektų.

Nekilnojamojo turto plėtros bendrovės „Homa“, vystančios projektus Lazdynėliuose, Pilaitėje, Naujamiestyje ir Šeškinėje, vadovė Jurgita Kveselaitė tikino, kad šiuo metu paklausa naujiems butams yra atsigavusi ir siekia prieškarantininį laikotarpį.

„Pirkėjų paveikslas nepasikeitė. Visų pirma po karantino iššlavė jau pastatytus butus, nes buvo baimės ir neužtikrintumo, todėl pirkėjai norėjo žinoti, kad įsigijus ir paėmus paskolą, galės savo namuose gyventi. Tačiau liepa jau buvo geras mėnuo, o rugpjūtį grįžome į prieškarantinines praėjusių metų vėžes“, – tikino ji.

Be to, J.Kveselaitės teigimu, nors karantino pradžioje bankai buvo užsukę paskolų kranelį, tačiau dabar situacija vėl grįžta į įprastą.

„Tai normalu. Visi nori būti užtikrinti, kai situacija nėra žinoma ir išgyventa. Pradžioje pirkėjų paveikslas buvo ryškesnis, daugiau uždirbantys žmonės, bankai daugiau saugiklių buvo užsidėję. Tačiau rugpjūtį pirkėjai grįžo ir jų paveikslas nepasikeitė“, – sakė ji.

J.Kveselaitei antrino ir „Infrastos“ vadovas Saulius Skrolis, kuris pastebi, kad domėjimasis naujais projektais grįžo liepos antroje pusėje, o rugpjūtis – itin aktyvus. Įmonė šiuo metu plėtoja daugiabučius Šnipiškėse ir Baltupiuose.

„Labiau domisi tais projektais, kurie yra į statybų pabaigą. Žmonėms aktualu, kad būtų galima apžiūrėti, su bankais šnekėti. Kuo toliau į statybos pabaigą, tuo daugiau tuos projektus lanko. Mūsų projekte Šnipiškėse iki statybų pabaigos liko keli mėnesiai, todėl tikrai aktyviai lanko, derisi, žiūri ir rezervuoja“, – kalbėjo pašnekovas.

Anot S.Skrolio, šiuo metu pirkėjas yra išrankesnis, atidžiau apžiūrinėja namus, vertina kokybę, daugiau klausinėja ir stebi vystytoją.

Dėl konkurencijos laimi pirkėjas

J.Kveselaitės teigimu, vietose, kur didžiausia pasiūla, plėtotojams darosi vis sunkiau išsiskirti. Pavyzdžiui, Šnipiškėse ir Naujamiestyje. Tačiau ir kitur plėtotojai turi pasiūlyti pirkėjams nebe butą, o namus.

„Pavyzdžiui, „Gilužio rivjeroje“ daugiabučiai yra ant ežero kranto, tvarkysime krantinę, įrengsime pasivaikščiojimo, dviračių takus. Toks projektas Vilniuje – vienintelis. Lazdynėliuose statome kokybiškesnius namus, fasadus dengiame skalūnu, įrengiame medinius langus, nes ten konkurencija aršesnė. Šeškinėje vystomo projekto privalumas, kad prieš langus – draustinis ir bus teniso kortai. O Naujamiestyje plėtojamas projektas – tarsi perliukas, nes jis plėtojamas vidiniame kiemelyje ir jame bus 41 butas“, – vardijo privalumus „Homos“ vadovė.

Tuo metu S.Skrolis pastebi, kad sprendimą, kur pirkti būstą, vis dėlto lemia jo vieta. Vėliau pirkėjai kreipia dėmesį į kokybės ir kainos santykį, o galiausiai – į vystytojo reputaciją.

„Pirmiausiai renkasi vietą, po to, jei yra keli vystytojai šalia – kainos ir kokybės santykį. O galiausiai – ir patį vystytoją tikrina. Laimi tie, kurie turi patirtį, kokybę, tokiems plėtotojams lengviau. Žmonės vertina įgyvendintus projektus, atsiliepimus“, – aiškino jis.

Didžiausia paklausa – populiariausiuose rajonuose

Šiuo metu didžiausia naujų projektų pasiūla yra Šnipiškėse – čia nekilnojamojo turto vystytojai portale Aruodas.lt reklamuoja net 6 projektus. Kuo toks patrauklus šis rajonas ne tik vystytojams, bet ir pirkėjams?

Pirmiausiai, gyvenant čia ranka pasiekiami Gedimino prospektas, Neries krantinė, miesto parkai – visa tai, ko reikia maloniam poilsiui po darbų: teatrai, kavinės, parduotuvės, erdvė bėgioti, važinėti dviračiu ar pasivaikščioti. Galima rasti ir išskirtinių butų su erdviomis terasomis.

Šnipiškėse vystomi projektai išsiskiria tuo, kad jų projektuotojai semiasi idėjų iš užsienio. Pavyzdžiui, atsižvelgus į JAV didmiesčio Niujorko mieste vyraujančią architektūrą, ant pastato fasadų įrengiamos žaliosios zonos. Be to, šiame rajone nuolat gerinama infrastruktūra. Pernai buvo nutiesti patogūs dviračių takai palei Žalgirio gatvę, rekonstruojama Giedraičių gatvė. Taip pat artimiausiuose planuose numatytos aikštės ir apžvalgos bokštas.

Paspaudę nuorodą, išsirinkite tinkamiausią naują būstą Šnipiškėse.

Kitas rajonas, pasižymintis naujų daugiabučių, kotedžų ir namų gausa – Pilaitė, kur šiuo metu pirkėjams reklamuojami 4 nauji projektai.

Iš kitų Vilniaus rajonų Pilaitė išsiskiria patogiu susisiekimu. Iš čia ne tik greitai pasieksite centrą viešuoju transportu – greta esantis aplinkkelis sutrumpins kelionę ir į oro uostą ar autobusų stotį.

Pilaitėje vystytojai siūlo tiek erdvius butus su didelėmis medinėmis maumedžio terasomis, tiek mažaaukštės statybos butus šalia ežero. Pasiūloje galima rasti butų, kurie turi kiemelius, nukreiptus tiesiai į ežerą.

Paspaudę nuorodą, išsirinkite tinkamiausią naują būstą Pilaitėje.

Galiausiai, ištroškę gamtos miesto centre gali rinktis Markučius bei Užupį. Šiuose rajonuose esantys būstai gali pasiūlyti vaizdus pro langus į Belmonto kalvas ir Vilnios slėnį. Be to, vos kelios minutės dviračiu arba pėsčiomis iki Vilniaus senamiesčio ar Katedros aikštės. „Naujų projektų“ rubrikoje rasite 4 plėtotojų siūlomus projektus, o vienas jų – ant vienos aukščiausių Vilniaus kalvų.

Paspaudę nuorodą, išsirinkite tinkamiausią naują būstą Markučiuose ir Užupyje.

Plėtotojų iš naujo atrasti rajonai

Nors Šnipiškės, Pilaitė, Užupis ir Markučiai – šiuo metu bene sparčiausiai besiplečiantys rajonai, tačiau NT plėtotojai neužmiršta ir senųjų Vilniaus miegamųjų vietovių. Be to, joms suteikia ir žavesio, kurį dažnai galima pamatyti miesto centre. Pavyzdžiui, Šeškinėje vystomo projekto gyventojai galės naudotis bendra terasa ant stogo, iš kurios atsivers 360° miesto vaizdas. Taip pat džiugins ir laisvalaikis prie namų – sporto klubas, futbolo ir badmintono aikštės bei teniso, ledo arenos, pasivaikščiojimo takai, vedantys link Žvėryno.

Viršuliškėse įsikūrę vilniečiai greta esančiu Vilniaus aplinkkeliu, Pilaitės ir Laisvės prospektais greitai aplenks spūstis, o kelionė iki miesto centro automobiliu truks apie 15 minučių. Tačiau kartu galėsite rasti būstą, kuris pasiūlys vakarietišką gyvenimo kokybę ir funkcionalumą.

Tuo metu Karoliniškės išsiskiria ramia vieta šalia žaliųjų erdvių, patogiu susisiekimu ir gera infrastruktūra.

Paspaudę nuorodą, išsirinkite tinkamiausią naują būstą Šeškinėje, Viršuliškėse, Karoliniškėse.

Pašilaičiuose Aruodas.lt rubrikoje plėtotojai siūlo du naujus projektus. Tai ramios vietos atokiau nuo judrių miesto gatvių. Šalia statomų naujų butų būsimi gyventojai pėsčiomis galės pasiekti prekybos centrus, sporto klubus, krautuvėles ir kitas kasdienes paslaugas teikiančias įmones.

O Baltupiuose, Bajoruose ir Santariškėse – net 4 nauji projektai. Šie rajonai pasižymi didžiuliu dėmesiu žaliųjų bei poilsio zonų oazėms, o ir visai šalia – Verkių regioninis parkas ir Žalieji ežerai.

Šiose vietovėse galima rasti tiek naujus sublokuotus namus ramioje vietoje, švaraus tvenkinio pakrantėje su panorama į vandens telkinį, tiek butus taip pat mažo triukšmingumo zonoje prie parko.

O jei visuomet svajojote gyventi tarsi kurorte, plėtotojai siūlo rinktis Lazdynėlius. Kasdien būsite apsukti miškų ir upės, tačiau – pačiame mieste. Ramybę rasite nesibaigiančiuose miško takuose, o pramogas – miško parko sporto aikštyne. Krepšinis, tinklinis, mažasis futbolas. Pasiruošę mesti sporto iššūkį gretimo namo kaimynams?

Išskirtinumo mėgėjams – gausi pasiūla

Ieškantys prestižinio būsto taip pat neturėtų nusivilti. Pavyzdžiui, prestižiniame Žvėryno rajone, garbingoje užsienio ambasadų kaimynystėje, šalia Neries upės ir Vingio parko, vos 10 minučių pėsčiomis iki istorinės Vilniaus širdies. Tai tik keli šios vietovės išskirtinumai.

Tuo metu Senamiestis gali pasiūlyti išskirtinį gyvenimą miesto širdyje. Iš vienos pusės – greta esantys Vilniaus gynybinės sienos bastėja, Aušros vartai, Šv. Teresės bažnyčia, iš kitos – gamta ir ramybė. Čia plėtotojai siūlo nuo butų iki namų vertinantiems gamtą ir jos teikiamą ramybę.

Ne ką mažiau nustebins ir Burbiškės, kuriose rasite namus miške, tačiau iki Senamiesčio – tik 8 minutės!

Didžiuosiuose Gulbinuose pirkėjai ras erdvius, išskirtinės architektūros namus uždaroje gyvenvietėje. Puiki vieta tiems, kurie svajoja apie gamtos ramybę, tačiau nenori atitrūkti nuo miesto – vos per 17 min automobiliu galite pasiekti Katedros aikštę.

Nuo miesto šurmulio neatitrūkti, tačiau mėgautis regioniniu parku galima ir Pavilnyje. Vystytojai siūlo namus su dideliais vitrininiais langais, kurie leis stebėti gamtos ir miško grožį skirtingais metų laikais.

O Paneriuose galima apsigyventi uždaroje individualių namų gyvenvietėje su privačiu 2 ha miško parku. Čia kiekvienas suras tinkamą vietą gyventi – ant kalvos su miško panorama, prie tvenkinio ar šalimais miško.

Pasiūla – keliasdešimt naujų projektų

Lankomiausio nekilnojamojo turto portale Aruodas.lt šiuo metu pateikiama daug informacijos apie 38 naujus vystomus projektus ne tik Vilniuje, bet ir Kaune, Klaipėdoje ir Birštone.

Ieškantiems būsto Kaune Aruodas.lt reklamuojami 2 parduodamų butų ir 1 butų bei kotedžų kvartalas. Butai statomi ir pačiame miesto centre, ir tolėliau, gamtos apsuptyje, kur miesto privalumai ir patogumai pasiekiami per kelias minutes.

Klaipėdoje parduodami butai mažaaukščiuose namuose. Netoliese teka Danės upė, įrengti dviračių takai, patogus susisiekimas įvairiomis kryptimis.

Ieškantys būsto kitame Lietuvos kurorte, gali įsikurti Birštone. Nemuno kilpų regioniniame parke statomi modernūs ir prabangūs namai.

Paspaudę šią nuorodą, išsirinkite tinkamiausią naują būstą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius