Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Lietuvos energija“ aukcione už 3,7 mln. eurų pardavė „Dubingių“ viešbutį

Valstybės valdomos energetikos grupės „Lietuvos energijos“ įmonė „NT Valdos“ aukcione pardavė šešis NT objektus už 16 mln. eurų. Teigiama, kad tai – sėkmingiausias iki šiol vykęs aukcionas.
„ORO Dubingiai“
„ORO Dubingiai“ / „Lietuvos energijos“ nuotr.

Bendra šįkart parduotų objektų suma sudaro beveik pusę (45 proc.) visos aukciono metu siūlytos portfelio vertės, siekusios 35 mln. eurų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Brangiausiai – už 6 mln. eurų parduotas vienas iš vertingiausių objektų aukcione – gamybinių, administracinių pastatų kompleksas Kaune, Chemijos g. 27B. Taip pat už 3,7 mln. eurų parduotas įspūdingas „ORO Dubingių“ konferencijų ir viešbučio kompleksas, esantis Molėtų rajone. Tai trečias, didžiausias ir paskutinis parduotas poilsio paskirties objektas, priklausęs „Lietuvos energijos“ įmonei „NT Valdos“.

Kas įsigijo objektus, „Lietuvos energijos“ Korporatyvinės komunikacijos vadovė Laura Šebekienė neatskleidžia.

„Pirkėjus galėsime atskleisti, kai bus sudaryta turto pirkimo-pardavimo sutartis, tikėtina, sausio pabaigoje“, – teigė ji.

„Lietuvos energijos“ nuotr./„ORO Dubingiai“
„Lietuvos energijos“ nuotr./„ORO Dubingiai“

Paskutiniame šių metų aukcione taip pat buvo realizuoti energetikos įmonių grupės valdyti nekilnojamojo turto objektai Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose ir Utenoje. „NT Valdų“ portfelyje dar liko keliolika valdomų objektų, kuriuos bus siekiama realizuoti kituose aukcionuose, 2019 metais.

Šiemet nekilnojamojo turto konsultacijų bendrovė „Newsec“ surengė šešis „NT valdos“ turto pardavimo aukcionus. Iš viso buvo parduota 30 objektų už beveik 34 mln. eurų.

Nuo 2016 metų „Lietuvos energija“ viešuosiuose aukcionuose ir konkursuose yra pardavusi nekilnojamojo turto už 76 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius