Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Omberg“ investuoja 28 mln. eurų į NT projektą „Skylum“

Nekilnojamojo turto (NT) plėtros įmonė „Omberg“ Vilniuje suplanavo naują gyvenamųjų dangoraižių tipo projektą „Skylum“, į kurį investuoja 28,5 mln. eurų, rašoma pranešime žiniasklaidai.
„Skylum“ projekto vizualizacija
„Skylum“ projekto vizualizacija / „Omberg“ nuotr.

„Skylum“ projektas, kurio bendras plotas siekia apie 22 tūkst. kv. m., vystomas Viršilų g., šalia Laisvės ir Pilaitės prospektų. Projektu bus pasiūlyta apie 380 butų, kurių plotas sieks 25–90 kv. m., o kambarių skaičius svyruos nuo 1 iki 4. Statybos darbus planuojama pradėti 2021 metų viduryje. Pirmas „Skylum“ aukštas bus skirtas komercinėms patalpoms.

„Omberg“ nuotr./„Skylum“ projekto vizualizacija
„Omberg“ nuotr./„Skylum“ projekto vizualizacija

Kiekviename „Skylum“ daugiabutyje bus įrengtos dvi skirtingos stogo terasos, kuriose planuojama sukurti atskiras erdves meditacijai, darbui, laisvalaikiui, asmeninėms šventėms. Požeminėje automobilių stovėjimo aikštelėje suplanuotos vietos gyventojų elektromobiliams.

„Taip pat bendradarbiaujame su verslu, siekdami, kad „Skylum“ projekte įsikurtų visos pagrindines paslaugas teikiančios įmonės: savitarnos skalbykla ir cheminė drabužių valykla, sveikatos ir grožio paslaugas teikiančios įmonės, kavos ir arbatos namai bei dalijimosi kultūrą skatinančios biurų erdvės“, – vardija „Omberg“ akcininkas ir steigėjas. Mindaugas Mockus.

Naujo dangoraižių centro kūrimas

„Skylum“ projektas iškils Viršuliškių kvartale. Kaip pasakoja Vilniaus miesto savivaldybės vyriausiasis architektas Mindaugas Pakalnis, aukštybiniais pastatais formuojama urbanistinė kalva tarp Karoliniškių ir Viršuliškių mikrorajonų yra vystoma jau keleri metai. Šią kalvą buvo numatyta formuoti dar sovietmečiu, kai čia buvo pastatytas pirmasis aukštybinis pastatas – Spaudos rūmai.

„Pradžioje buvo galvojama, kad čia turėtų stovėti tik biurų pastatai. Vėliau suvokta, kad tokiu atveju visas rajonas vakarais ištuštėtų, taptų negyvas ir buvo apsispręsta, kad čia turi būti mišrios funkcijos – paslaugų, biurų ir būsto kvartalas. Dabar šioje miesto zonoje gana aktyviai statomi nauji gyvenamieji namai, tarp kurių įsiterps ir šis projektas, o gerėjant aplinkinei infrastruktūrai, daugėjant darbo vietų, tolygiai auga ir aplinkinių mikrorajonų patrauklumas“, – sako M.Pakalnis.

„Omberg“ nuotr./„Skylum“ projekto vizualizacija
„Omberg“ nuotr./„Skylum“ projekto vizualizacija

Atgimstančios Viršuliškės

Pasak M.Pakalnio, jau prieš kelis metus buvo galima matyti, kad Viršuliškių mikrorajonas gali tapti vienu iš miesto „pacentrių“.

„Išplėtota infrastruktūra – tiek susisiekimo, tiek inžinerinė, tiek socialinė – į šią miesto zoną paskatina keltis jaunas šeimas ir čia kurti savo svajonių būstą“, – sako M.Pakalnis.

„Omberg“ nuotr./„Skylum“ projekto vizualizacija
„Omberg“ nuotr./„Skylum“ projekto vizualizacija

Šiuo metu Viršuliškių gatvėje jau kyla kitas „Omberg“ daugiabučių projektas „Viršuliškių stogai“, kuriuo taip pat bus atnaujinta aplink esanti viešoji infrastruktūra.

Pirmojo etapo „Skylum“ 85 proc. statybų baigtumą ketinama pasiekti 2022 m. III ketv. Šiame etape bus 190 butų. Antrojo etapo statybų eiga kol kas dar planuojama.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius