Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pardavimui ruošiamas itin gardus kąsnis – buvusios ligoninės kompleksas Žvėryne

Trečiadienį Vilniaus universiteto Santaros klinikose atidarytas naujas Infekcinių ligų korpusas. Į jį iš daugiau nei šimtą metų skaičiavusios infekcinės ligoninės Žvėryne pirmadienį perkelti paskutinieji pacientai. Jau netrukus Turto bankui atiteks senosios ligoninės pastatų kompleksas, kuris ne greičiau nei už pusės metų bus pardavinėjamas viešojo aukciono būdu.
Infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninės teritorija
Infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninės teritorija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vos keletas minučių nuo centro, ošiančiame Žvėryno pušyne, dar ką tik vaikščiojo ligoniai, o dabar visas kompleksas bus parduodamas. Nekilnojamojo turto plėtotojai jau šiandien šį kąsnį vadina vienu gardžiausių Vilniuje – patogi ir rami vieta, arti centro, tobulas susisiekimas. Tiesa, būsima jo pardavimo kaina kol kas dar nėra žinoma.

Išsikraustė kaip ir žadėjo

„Žvėryne nebeteikiamos jokios medicininės paslaugos“, – 15min patikino Santaros klinikų atstovė spaudai Gitana Letukienė.

15min primena, kad Caro metais statyta ligoninė, kurios būkle nebuvo patenkinti nei pacientai, nei gydytojai, duris turėjo užverti iki šių metų pabaigos. Buvo tikimąsi, kad tai įvyks dar lapkričio pradžioje, tačiau paskutiniai pacientai iš jos išvežti gruodžio 16 dieną.

PLAČIAU APIE TAI: Apgailėtinomis sąlygomis pacientus pykdžiusi ligoninė Žvėryne skaičiuoja paskutines dienas

Koks buvusios ligoninės likimas?

Registrų centro duomenimis, sostinės Birutės g. 1 stovintys buvusios Infekcinių ligų ir tuberkuliozės ligoninės pastatai bei žemė priklauso Lietuvos valstybei. Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) ją valdo patikėjimo teise.

„Šiuo metu senasis ligoninės pastatas su visu jam priklausančiu turtu yra perduodamas Turto bankui. Tikėtina, kad jis bus parduodamas aukcione“, – komentavo Asmens sveikatos departamento direktorė, laikinai vykdanti ministerijos kanclerio funkcijas Odeta Vitkūnienė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Odeta Vitkūnienė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Odeta Vitkūnienė

Turto banko Komunikacijos skyriaus vadovas Tomas Bagdonas teigė, kad šiuo metu laukia SAM kreipimosi.

„Laukiame Sveikatos apsaugos ministerijos kreipimosi, kuriuo ji patvirtina, kad ligoninė yra uždaryta ir jie pasiruošę ją perduoti Turto bankui. Pats perėmimo procesas užtrunka savaitę-dvi“, – aiškino jis.

Laukiame Sveikatos apsaugos ministerijos kreipimosi, kuriuo ji patvirtina, kad ligoninė yra uždaryta ir jie pasiruošę ją perduoti Turto bankui, – aiškino Turto banko atstovas.

Perėmęs objektą Turto bankas jį ruošia pardavimui.

„Sutvarkoma dokumentaciją, inventorizaciją, taip pat – su sklypu susijusius klausimus, tokius kaip sklypo atidalinimas (jei yra daugiau bendrasavininkių), nustatome sklypo ribas. Kad būtų užtikrinta optimali grąža valstybei už jos turtą, užsakome nepriklausomą turto vertinimą – vadovaujantis įverčiais, ir yra nustatoma pradinė NT objekto pardavimo kaina“, – vardijo T.Bagdonas.

Jis patikino, kad šis kompleksas, kaip ir kitas valstybei priklausantis NT, bus pardavinėjamas viešojo aukciono būdu, per aukcionų sistemą evarzytinės.lt.

„Tokių didelių objektų paruošimas pardavimui užtrunka nuo pusės metų, mažesnių objektų, jei nėra papildomų aplinkybių, pvz. teisminių ginčų, – apie tris mėnesius“, – teigė T.Bagdonas.

Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Tomas Bagdonas
Valdo Kopūsto / 15min nuotr./Tomas Bagdonas

Lėšomis, gautomis už parduotus ligoninės pastatus, yra finansuojamos Santaros klinikų statybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius