Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Patvirtinus PAV „Homanit Lietuva“ sieks įteisinti savavališkas statybas

Aplinkosaugininkams pritarus Vokietijos medienos plaušo plokščių gamybos bendrovės „Homanit Lietuva“ būsimos gamyklos pagrindinio pastato Vilniaus rajone, Pagiriuose, poveikio aplinkai vertinimo ataskaitai (PAV), įmonei atvertas kelias gauti statybos leidimą bei ją legaliai pradėti. Įmonės vadovas pripažįsta, kad gamyklos pastatyti nepavyks iki šių metų pabaigos, kaip planuota, o statybos pabrangs.
Pagiriai
Pagiriai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Pagirių bendruomenės pirmininkas sako, kad bendruomenė yra nusivylusi Aplinkos apsaugos agentūros sprendimu dėl PAV, ir žada tęsti kovą su „Homanit Lietuva“.

Aplinkos apsaugos agentūros atstovė Toma Jakutytė BNS patvirtino, kad gegužės 13 dieną agentūra pakartotinai išnagrinėjo „Homanit Lietuvos“ pateiktą PAV ir praėjusį penktadienį ją patvirtino.

„Būsima įmonės veikla atitinka aplinkos apsaugos, visuomenės sveikatos, nekilnojamojo kultūros paveldo apsaugos ir kitus reikalavimus“, – BNS sakė T.Jakutytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius