-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prieš ir po: miško pasaka stilingame bute Panevėžyje

Stilingas ir patogus butas tik Vilniuje bei tik jaunam žmogui? Interjero dizainerė, pasivadinusi pseudonimu Donata Granata, paneigia šį mitą įrengusi 41 kv. m ploto butą esantį Panevėžyje.
Buto Panevėžyje interjeras
Buto Panevėžyje interjeras

Interjero autorė Donata Granata 15min pasakojo, kad šio buto savininkė yra šiuolaikiška, linksmo būdo ir savarankiška vidutinio amžiaus moteris. Ji dizainerės prašė modernios klasikos, kuri atspindėtų jos charakterį, taip pat jaukumo ir, žinoma, kad būtų gražu. Įrengimo biudžetas – apie 30 tūkst. eurų, nes, kaip pati sako, butas buvo beveik iš naujo pastatytas.

„Užsakovei patinka šaltos, tiek ryškesnės, tiek pastelinės spalvos. Būtinai turėjo atsirasti miško fototapetas, nes tai sena jos svajonė. Juolab, kad pro langus matosi medžių viršūnės, tai tarsi miško pratęsimas nuo sienų pro langą“, – kalbėjo ji.

„Interjero Vizualizacijos“/Buto Panevėžyje interjeras: prieš ir po
„Interjero Vizualizacijos“/Buto Panevėžyje interjeras: prieš ir po

Donata tikino, kad šiam butui įkvėpimo sėmėsi iš skirtingų stilių: tiek mid-century, tiek moderni klasika, taip pat antikvariniai baldai iš močiutės. Pavyzdžiui, bute esančios kėdės pirktos antikvarinių baldų parduotuvėje ir restauruotos, o miegamojo komoda – balietiško stiliaus.

„Mano manymu, tada ir gaunamas charakteringesnis interjeras. Vienijanti pagrindinė mintis yra ta, kad šitie namai šeimininkei bus pabėgimo nuo rutinos, poilsio ir ramybės oazė, tarp medžių apdailos ir spalvų. Sėdės ant ryškios sofos, prie melsvų sienų apsupta riešuto apdailos ir už lango esančių medžių viršūnių“, – sakė dizainerė.

Donatos Granatos nuotr./Buto Panevėžyje interjeras: prieš ir po
Donatos Granatos nuotr./Buto Panevėžyje interjeras: prieš ir po

Anot jos, senasis butas buvo nusidėvėjęs, apleistas, pamirštas ir murzinas. Tačiau Donata Granata pastebėjo ir originalių sprendimų. Pavyzdžiui, skalbyklė iš vonios kambario perkišta per pertvarą į koridorių.

Dizainerės teigimu, įvyko daug pasikeitimų, kurių vizualiai nesimato. Buvo keistos grindys, tinkas nuo visų sienų luposi pats. Taip pat buvo išgriautos senosios medinės ir plytų pertvaros, pakeisti santechnikos įvadai, pati santechnika, išvedžiota nauja elektros instaliacija per grindis ir minimaliai per sienas bei lubas.

„Interjero Vizualizacijos“/Buto Panevėžyje interjeras: prieš ir po
„Interjero Vizualizacijos“/Buto Panevėžyje interjeras: prieš ir po

Dizainerė pasakojo, kad atnaujinus namus funkcinės zonos bute nesikeitė, nes jame vyrauja mažos erdvės. Be to, ir tikslo bei galimybių to daryti nebuvo. Tiesa, šiek tiek padidėjo vonia, nes reikėjo įtalpinti skalbyklę ir didelį dušą.

„Funkciniai sprendimai paprasti: vieta sandėliavimui, vieta poilsiui, miego zonai, maisto gamybai. Nebuvo daug baldų išdėstymo variantų. Pasiėmus planą ir nuvykus į vietą, buvo aišku, kad tik tam tikrose vietose gali stovėti lova, sofa, TV ir valgomasis stalas“, – aiškino ji.

Pasak Donatos Granatos, tokiame bute su aiškiai padiktuota užduotimi ir stilistika ji bandė žaisti su apdaila ir baldais. Ji stengėsi mažose erdvėse suplanuoti interjerą taip, kad jis taptų patogus, ypač turint omeny, kad tai ne jauno žmogaus loftas.

„Sandėliavimui vietos nėra daug, todėl miegamajame spinta iki lubų, o koridoriuje esančioje nišoje spinta šiek tiek pagilinta, kad tilptų rūbai ant pakabų. Tai pat padaryta lenkta kabykla šalia veidrodžio kasdieniams rūbams pasikabinti. Specialiai tarp lovos ir spintos paliktas didesnis tarpas, lova ne per vidurį sienos, kadangi praėjimas iki lango siauras, manau, pagrindinis judėjimas bus įėjimas-lova-spinta. Taip padarius, liko vietos veidrodžiui ant sienos ir iš toliau į jį pasižiūrėti“, – sakė Donata.

Donatos Granatos nuotr./Buto Panevėžyje interjeras: prieš ir po
Donatos Granatos nuotr./Buto Panevėžyje interjeras: prieš ir po

Bute naudotos šaltos ryškios melsvos, žalsvos ir pastelinės tokios pačios spalvos.

„Tai yra mano spalvos, aš natūraliai linkstu prie jų. Ir taip sutapo, kad užsakovė mėgsta jas. Atsisakė visų šiltų tonų, kuriuos siūliau“, – sakė ji.

Šio buto išskirtiniai akcentai – miško tapetas, ryškus paveikslas su porėmiu už sofos. Paveikslą nuspręsta pastatyti, o ne pakabinti, ir tokiu būdu būstui jis suteikia šiuolaikšikumo.

„Taip pat į madą sugrįžęs ratanas (koridoriaus spinta ir radiatorių uždengimas). Ratanas universali medžiaga, gali būti naudojama klasikiniuose, moderniuose, sodybų, rytietiškuose interjeruose. Prabangos suteikia veliūriniai audiniai, sunkios užuolaidos, aukso akcentai ir man amžina klasika esanti – riešuto mediena. Manau, šitas interjeras nesižiūrėtų taip gerai, jeigu būtų baltos sienos“, – išskirtines detales vardina dizainerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius