-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Revolut“ įsikėlė į naują biurą: masažinis krėslas ir darbiniai stalai su ėjimo takeliais

Jungtinės Karalystės finansinių technologijų bendrovė „Revolut“ įsikūrė naujame biure Konstitucijos prospekte. Industrinio stiliaus biure galima rasti ne tik kavos ir saldumynų, bet ir ėjimo takelį bei dviratį prie darbinio stalo, masažinį krėslą. Pandemija planuotą biuro plotą sumažino du kartus, bet pakeitė ir darbuotojų prioritetus renkantis darbdavį. Įmonė per artimiausius metus planuoja įdarbinti dar 100 žmonių išlaikydama tą patį biurą.
Naujasis „Revolut“ biuras
Naujasis „Revolut“ biuras / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Naujasis „Revolut“ įmonių Lietuvoje biuras įsikūrė trečiajame verslo centro „Quadrum“ pastate. Industrinio stiliaus biure dominuoja juoda, pilka ir ruda spalvos – įmonės biurai visame pasaulyje yra panašūs.

„Ar būtum Berlyne, ar Londone, ar Vilniuje, biuro konceptas ir vaizdas toks pats“, – 15min pasakojo Andrius Bičeika, „Revolut“ įmonių Lietuvoje generalinio direktoriaus pavaduotojas ir valdybos narys.

Dabar „Revolut“ įsikūrė 1,6 tūkst. kv. metrų ploto biure. Iš pradžių planuota turėti dvigubai tiek – 2,5 tūkst. kv. metrų, tačiau planus pakoregavo pandemija. A.Bičeika juokiasi, kad prieš pandemiją įmonė planavo nuomotis dar papildomai biurų ploto.

„Dar per pandemijos pirmus mėnesius važinėjome žiūrėti biurų“, – prisiminė jis.

Blogos žinios vystytojams

Keitėsi ir paties biuro principas. Vilniaus biuras yra pirmasis įmonėje, kuris įrengtas pagal jų naująją „RevLab“ strategiją – „Revolut“ biurus visame pasaulyje palaipsniui pakeis bendradarbystės erdvėmis. Atsižvelgdama į darbuotojų pageidavimus, įmonė pertvarkė biurą daugiau erdvės skirdama komandų susitikimams, mokymams ir keitimuisi žiniomis, taip pat ramybės zonoms ir erdvėms išoriniams susitikimams.

„Dabar 70 proc. yra bendravimui skirtų erdvių, komandų susitikimams, o individualių liko tik 30 proc.“, – sakė jis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Andrius Bičeika
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Andrius Bičeika

A.Bičeika tiki, kad įmonė galėtų išaugti iki 500 darbuotojų, tačiau nereikėtų keisti biuro.

„Tai blogos žinios nekilnojamojo turto vystytojams. Žiūrint, ką darome mes ir kitas modernus verslas, tai turėtų labai paveikti juos. Tokie lankstaus biuro principai ateina į madą“, – tiki jis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Naujasis „Revolut“ ofisas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Naujasis „Revolut“ ofisas

„Dauguma nori ir renkasi dirbti iš namų“, – paklausus, kaip būtų galima sutalpinti 500 žmonių 1,6 tūkst. kv. m ploto biure, teigė jis.

Darbuotojai nori lankstumo

Įmonėje įtvirtintas lankstus darbo modelis, pagal kurį žmogus pats renkasi, kur nori dirbti – namie ar biure.

„Apie 70 proc. darbuotojų pasisakė už lankstumą, kad norėtų dirbti ir namuose, ir biure, 30 proc. sakė, kad nenori iš viso grįžti į biurą ir dirbti tik iš namų. Gal 1 proc. teigė, kad noriu dirbti biure. Nebus taip, kad pasibaigus pandemijai visi grįšime į biurą, tai bus nuolat“, – kalbėjo A.Bičeika.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Naujasis „Revolut“ ofisas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Naujasis „Revolut“ ofisas

Be to, darbuotojai čia neturi savo darbo stalų – atėjęs žmogus turi programėlėje rezervuoti stalą ar susitikimų kambarį. Norintieji gali pasirinkti ir kiek įdomesnę darbo vietą, pavyzdžiui, dirbant prie kompiuterio vietoj tradicinės kėdės rinktis darbo vietą su bėgimo takeliu ar stacionariu dviračiu.

„Tokį stalą reikia rezervuoti kaip ir susitikimų kambarį programėlėje. Jeigu, pavyzdžiui, turi kokį ilgesnį skambutį ar tokį, kur nereikia per daug dalyvauti, o tik klausytis ir gali atsistoti, eiti, žiūrėti į Vilnių ir kalbėtis su kažkuo. Tas pats galioja ir dviračiui“, – kalbėjo jis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Naujasis „Revolut“ ofisas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Naujasis „Revolut“ ofisas

Taip pat atsipalaiduoti biure padės ir jame įrengtos pramogų zonos, masažo kėdė, skaitymo ir stalo žaidimų kampeliai, žaliosios erdvės.

Prieš pandemiją įmonių vadovai ir analitikai juokaudavo, kad be žaidimų kambario, nemokamo maisto ir įvairių kitų priedų, darbuotojo net nepriviliosi pas save. Tačiau dabar, anot A.Bičeikos, žaidimo taisyklės kiek pakito.

„Dabar, jei neturi lankstumo politikos ir darbo iš namų, sunkiau privilioti darbuotoją. Stalo futbolo stalas nebėra toks reikalingas, nes nėra tiek žmonių, kurie žaistų“, – tikino jis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Naujasis „Revolut“ ofisas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Naujasis „Revolut“ ofisas

Planuoja įdarbinti dar 100 žmonių

Šiuo metu „Revolut“ Lietuvoje dirba daugiau nei 200 žmonių, tačiau iki 2023 metų jų turėtų padaugėti dar šimtu.

A.Bičeikos teigimu, šiuo metu visame finansiniame sektoriuje, kaip ir daugelyje kitų, pastebimas ypač didelis darbuotojų trūkumas.

„Su daugelio naujų žaidėjų atėjimu, natūralu, didėja konkurencija ir darbo rinkoje“, – teigė jis.

Tiesa, jis pabrėžė, kad tai nėra blogas dalykas.

„Tai didina gerovės valstybės viziją, skatina geras darbo vietas, žmones tobulėti“, – tvirtino jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius