Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

S.Eidrigevičiaus vardo menų centrui architektai pasiūlė 19 idėjų: išrinkite geriausią!

Žymaus Lietuvos menininko Stasio Eidrigevičiaus menų centro Panevėžyje konkursui architektai pateikė 19 darbų. Šiuo metu jie eksponuojami Panevėžio miesto galerijos Keramikos paviljone, o gegužės 9 dieną komisija išrinks geriausius darbus. Kviečiame ir 15min skaitytojus išreikšti savo nuomonę. Kuris iš pateiktų projektų turėtų būti realizuotas?
Stasys Eidrigevicius
Stasys Eidrigevičius / Asmeninio archyvo nuotr.

Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus vedėja Daiva Gasiūnienė BNS sakė, kad trys geriausi darbai bus premijuojami, su pirmosios vietos laimėtoju bus sudaryta sutartis techniniam projektui rengti. Tikimasi laimėtoją atrinkti iki gegužės vidurio.

Architektų pasiūlymus vertins Panevėžio miesto savivaldybės atstovai, taip pat architektai Audrius Ambrasas, Lukas Rekevičius, lenkų ir belgų architektai Stanislawas Denko bei Johanas de Wachteris, pats menininkas S.Eidrigevičius.

Visi projektai bus vertinami pagal šiuos pagrindinius kriterijus: urbanistika, architektūra ir dizainas, sprendinių daugiafunkciškumas ir racionalumas, tvarumas ir efektyvumas ir „Stasiškumas“.

Kviečiame darbus įvertinti ir 15min skaitytojus!

S.Eidrigevičiaus menų centras turėtų iškilti rekonstravus ar nugriovus Respublikos gatvėje esantį kino teatrą „Garsas“.

Pastatui atnaujinti planuojama skirti 10 mln. eurų Europos Sąjungos, valstybės, savivaldybės lėšų. Darbai būtų vykdomi dviem etapais, tikimasi juos baigti 2022-aisiais.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kino centras „Garsas“
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kino centras „Garsas“

Savivaldybei įrengus meno centrą, S.Eidrigevičius žada dovanoti savo darbų kolekciją. Planuojama, kad būsimame centre žiūrovai galės susipažinti ne tik su menininko darbų ekspozicija, bet ir netradicinėmis parodomis, dalyvauti seminaruose, paskaitose, kūrybinėse dirbtuvėse, meistriškumo pamokose, meninėse akcijose.

1949 metais Panevėžio apskrityje, Mediniškiuose, gimęs Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas S.Eidrigevičius kelis dešimtmečius gyvena Lenkijoje. Per savo karjerą jis yra surengęs daugiau nei 100 individualių parodų įvairiose šalyse, iliustravo per 40 knygų, daugiausia – vaikams. Menininko kūrybinė veikla apima daugybę sričių: nuo įvairių žanrų dailės, meninių akcijų, instaliacijų iki teatro scenografijos, pjesių, režisūros, performansų. 2016-aisiais menininkas išleido savo iliustruotą ir paties parašytą poemą „Giedanti gaidžio galva“ pietų panevėžiškių tarme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius