-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savivaldybė patvirtino „Lidl“ parduotuvės Nemenčinės plente projektą

Trečias kartas, regis, prekybos tinklui „Lidl“ nemelavo. Po devynių mėnesių diskusijų Vilniaus miesto savivaldybė patvirtino parduotuvės Nemenčinės pl. 15 ir 15H projektinius pasiūlymus.
Atnaujintas „Lidl“ parduotuvės projektas Nemenčinės plente
Atnaujintas „Lidl“ parduotuvės projektas Nemenčinės plente / „313 architects“

Nurodoma, kad šiems pasiūlymams Vyriausiojo miesto architekto skyrius pritarė vasario 25 dieną, rašoma pranešime spaudai.

15min primena, kad Nemenčinės plente „Lidl“ planuoja statyti 2,2 tūkst. kv. m ploto parduotuvę. Tačiau vietos gyventojai pasipiktino, kad pagal galiojantį Vilniaus miesto bendrąjį planą ši teritorija skirta vienbučių ir dvibučių gyvenamų namų statybai. Tačiau savivaldybė pakeitė šių sklypų žemės naudojimo būdą ir suteikė teisę iškirsti pušyną bei statyti prekybos centrą.

„313 architects“/Atnaujintas „Lidl“ parduotuvės projektas Nemenčinės plente
„313 architects“/Atnaujintas „Lidl“ parduotuvės projektas Nemenčinės plente

Teigiama, kad naujame projekte „Lidl“ rado eismo organizavimo sprendimą, leidusį atsisakyti vieno iš dviejų planuotų įvažiavimų į parduotuvės teritoriją, sumažinti sklypo užstatymo tankį, o stovėjimo aikštelė prie parduotuvės perplanuota išsaugojant brandžių medžių masyvą bei paliekant joje medžių salas.

Projektiniuose sprendiniuose numatytas automobilių stovėjimo vietų skaičius sumažėjo nuo 97 (3250 kv. m) pirmajame projekte iki 57 vietų patvirtintame projekte (2170 kv. m). Aiškina, kad dėl šių korekcijų bus išsaugoti 88 saugotini medžiai (valstybinėje žemėje saugotinais laikomi didesnio kaip 12 cm skersmens, privačioje žemėje – didesni kaip 20 cm skersmens medžiai), pašalinti tokių teks dešimt.

„313 architects“/Atnaujintas „Lidl“ parduotuvės projektas Nemenčinės plente
„313 architects“/Atnaujintas „Lidl“ parduotuvės projektas Nemenčinės plente

Vilniaus miesto vyriausiojo architekto Mindaugo Pakalnio teigimu, dabar duotas leidimas rengti techninį projektą, o kai bus duotas leidimas statybai, bus žiūrima, kad viskas būtų įgyvendinta taip, kaip numatyta projekte.

„Kad tais atvejais, kai medis arčiau važiuojamosios kelio dalies, galimybė išgyventi jam būtų užtikrinta techninėmis priemonėmis, kad per statybas nebūtų nukapotos šaknys, kad nebūtų sugadintas šalia esantis paklotas“, – komentavo jis.

Taip pat aiškinama, kad parduotuvės statytojai sutiko su rekomendacija sumažinti natūraliam medžių augimui reikalingą netechnogeninių dangų plotą aplink vertingų medžių grupes bei išsaugomus pavienius medžius, taip pat – sumažinti sklypo užstatymo tankį. Nuo 44 proc. pirmajame projekte jis sumažėjo iki 29 proc. Kompaktiškesnis tapo ir pats prekybos centro pastatas – užims ne 2410 kv. m, o 2100 kv. m, užstatymo intensyvumas sumažėjo nuo 0,41 iki 0,30.

Architektai pakeitė ir pastato apdailą – jai parengtos aukštos kokybės medžiagos, o pastato tūrį įgilino į sklypo reljefą – taip pastatas buvo maksimaliai pažemintas.

Paskutinį parašą vertinant naujos „Lidl“ parduotuvės projektinius pasiūlymus padėjo savivaldybės Infrastruktūros grupė. Po paskutinio, trečio, viešo svarstymo 2019 m. gruodį koreguoti eismo pertvarkymo sprendiniai, susiję su saugaus eismo užtikrinimu Nemenčinės plente formuojant įvažiavimą į sklypą.

Be to, dar rengiant projektinius pasiūlymus, buvo atlikti šioje projektavimo stadijoje neprivalomi tyrimai: oro taršos, triukšmo taršos, eismo organizavimo modeliavimas ir sprendinių vertinimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius