-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

STT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo priimant „Misionierių sodams“ palankų sprendimą

Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) yra pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo piktnaudžiavimo priimant „Misionierių sodų“ projektui palankų sprendimą Valstybinėje teritorijų planavimo ir statybos inspekcijoje (VTPSI).
„Misionierių sodų“ projekto statybos
„Misionierių sodų“ projekto statybos / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

VTPSI skelbė, kad statytojas UAB „Misionierių namai“ birželio mėnesį kelis kartus kreipėsi į VTPSI Vilniaus departamentą su prašymais, siekdamas įregistruoti nebaigtus statyti statinius Nekilnojamojo turto registre. Inspekcijos specialistai du kartus tokius prašymus atmetė vadovaudamiesi Statybos įstatymo nuostatomis, kurios, pasak inspekcijos, esamomis aplinkybėmis to daryti neleido. Vieną kartą deklaracija buvo atmesta dėl neteisingų statytojo pateiktų sklypo duomenų.

Ketvirtą kartą statytojo prašymas buvo patenkintas, nors šiuo metu dėl projekto teisėtumo vyksta teisminiai ginčai. Vis dėlto buvo patvirtintas tik vienas statinys iš penkių numatytų pastatų. Šis statinys yra sena ligoninės dalis ir stovi sklype jau daug metų.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pastatas, kuris buvo patvirtintas kaip nebaigta statyba
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Pastatas, kuris buvo patvirtintas kaip nebaigta statyba

15min žiniomis pažymą apie nebaigtą statybą patvirtino VTPSI Vilniaus teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus Vyriausiasis specialistas Sigitas Mardosas.

Taip pat po šio atvejo dėl netinkamos kontrolės iš posto pasitraukė VTPSI Vilniaus departamento Teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyriaus buvusi laikinoji vadovė Algė Staniūnaitė-Tonkich.

Dėl savo darbuotojų elgesio VTPSI beveik prieš mėnesį kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą ir STT prašydama ištirti galimus piktnaudžiavimo tarnyba atvejus VTPSI Vilniaus teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamente.

Po VTPSI kreipimosi STT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo, tačiau kol kas jame įtariamųjų nėra. Tai 15min patvirtino STT Viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Ramunė Paukštienė.

„Buvo priimtas sprendimas pradėti ikiteisminį tyrimą po kreipimosi. Šiuo metu mes nieko daugiau negalime pasakyti, įtariamųjų nėra. Tyrimas pradėtas dėl galimo piktnaudžiavimo“, - komentavo R.Paukštienė.

Primename, kad šiuo metu dėl objekto vyksta ir teisminiai ginčai. Generalinė prokuratūra po VTPSI kreipimosi birželio mėnesį kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą, prašydama panaikinti specialųjį planą, statybą leidžiantį dokumentą bei pašalinti padarinius.

VTPSI į Generalinę prokuratūrą kreipėsi remdamasi Valstybinės kultūros paveldo komisijos, Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos ir Kultūros paveldo departamento prie Kultūros ministerijos laikinosios komisijos išvadomis bei kitais Inspekcijos surinktais duomenimis.

15min nuotr./Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija
15min nuotr./Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija

Kultūros paveldo departamento specialioji komisija yra konstatavusi, kad institucijų suderintas ir buvusio kultūros ministro Šarūno Biručio parašu patvirtintas specialusis planas neatitiko tuo metu galiojusių teisės aktų reikalavimų. Komisija rekomendavo svarstyti specialiojo plano pakeitimą, tačiau šiuo metu jis ginčijamas teisme kaip neteisėtas.

„Misionierių namai“ projekto atstovai teigė, kad Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos metami vieši kaltinimai yra nepagrįsti. Tai jie vadina nepagrįstu puolimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius