-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sustabdytas naujos „Lietuvos energijos“ būstinės nuomos konkursas

Nekilnojamojo turto plėtros grupės „Hanner“ įmonės prašymu teismas pirmadienį sustabdė naujos valstybės valdomos energetikos grupės „Lietuvos energija“ centrinės būstinės nuomos konkursą. Jį kiek anksčiau sustabdė ir pati „Lietuvos energija“. 
Lietuvos energija
Lietuvos energija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Teismas nutarė tenkinti bendrovės „LT development fund” prašymą taikyti laikinąsias apsaugos priemones ir sustabdyti Verslo aptarnavimo centro pirkimo procedūras“, - BNS informavo Vilniaus apygardos teismas.

Bendrovė „LT development fund“ teisme siekia, kad konkurso sąlygos būtų pripažintos neteisėtomis.

Įmonės atstovai BNS kol kas komentaro nepateikė.

„Lietuvos energijos“ ryšių su visuomene projektų vadovo Artūro Ketleriaus teigimu, bendrovė į teismą kreipėsi ginčydama kvalifikacijos reikalavimus, todėl konkursas buvo sustabdytas dar iki teismo sprendimo.

„LT development fund“ valdo 2,3 ha ploto iš valstybės nuomojamą sklypą Algirdo gatvėje, Vilniuje. Šiuo metu bendrovė teisme ginčijasi su Nacionaline žemės tarnyba dėl teritorijos nuomos. Vilniaus miesto apylinkės teismas yra laikinai uždraudęs tiek nutraukti sklypo nuomos sutartį, tiek jame imtis plėtros.

Teismui „Hanner“ įmonė yra nurodžiusi, kad į teritorijos paruošiamuosius darbus ir sklypo įsigijimą jau investavo 3,96 mln. eurų. Bendrovė teisme siekia, kad Žemės tarnybai būtų uždrausta nutraukti sklypo nuomos sutartį. Tarnybos teigimu, sklypai be aukciono gali būti išnuomojami, tik jei yra užstatyti statiniais, o sklype Algirdo gatvėje jų nėra.

Verslo aptarnavimo centras naujos būstinės nuomos konkursą paskelbė 2018 metų lapkritį.

Konkurse siekiama išsinuomoti 9,5–13,4 tūkst. kv. metrų ploto patalpas, pastatytas vėliau nei 2011 metais, jos turėtų turėti ne mažiau kaip 400 vietų automobilių aikštelę, bent 100 vietų maitinimo įstaigą bei 100 vietų konferencijų salę.

„Lietuvos energijos“ grupė nuomos sutartį planuoja pasirašyti 10 metų su galimybe penktadaliu didinti ar mažinti biuro plotą tame pačiame pastate. Sutartį su konkurso laimėtoju grupė planuoja pasirašyti šių metų viduryje.

„Lietuvos energija“ 2021 metais į naują būstinę planuoja perkelti 1030 grupės darbuotojų iš trijų sostinėje esančių biurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius