-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šv.Jokūbo ligoninės teritorijos konversija vėl stringa

Investicijų valdymo įmonės „Lords LB Asset Management“ bendrovės „Orkela“ Vilniaus centre planuojamas buvusios ligoninės konversijos projektas susidūrė su dar viena kliūtimi, praneša „Verslo žinios“.
Šv. Jokūbo ligoninės teritorija
Šv. Jokūbo ligoninės teritorija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Viešbučio ir licėjaus koncepcijai sukurti buvo paskelbtas tarptautinis architektūrinis konkursas, kuris dabar sustabdytas, kai Kultūros paveldo registre buvo įregistruotos patikslintos ligoninės, bažnyčios ir vienuolyno komplekso vertingosios savybės – negalima statyti priestatų ar naujų statinių, kokia ir būtų planuojama sporto salė.

„Orkelos“ direktorius Karolis Tuinyla neabejoja, kad bus rastas sprendinys, kaip licėjaus sporto salę įkomponuoti į kompleksą nenustelbiant paveldo, senų pastatų fasadus integruojant į interjerą bei jų neužgožiant.

Buvusioje Šv. Jokūbo ligoninės teritorijoje „Orkela“ norėjo statyti viešbutį bei išplėsti senus pastatus juos pritaikant biurams, tačiau vėliau atsisakyta biurų idėjos, o senus pastatus norima pritaikyti ugdymo įstaigai – 600 vietų licėjui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius