-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tauragės policijos komisariato laukia statybos: išdygs nauja areštinė

Tauragės apskrities vyriausiasis policijos komisariatas (AVPK) griaus priestatą su areštine ir garažais, o vietoj jo statys naują dviejų aukštų pastatą. Pasak Tauragės AVPK viršininko pavaduotojo Vygando Mylimo, kol kas tik gautas statybos leidimas, konkursas darbams atlikti tik bus skelbiamas. Kelerius metus, kol vyks statybos, Tauragės komisariatui teks naudotis Šilalės policijos komisariato areštine.
Taip areštinė atrodo dabar
Taip areštinė atrodo dabar / Tauragės AVPK nuotr.

Anot Tauragės AVPK viršininko pavaduotojo Vygando Mylimo, komisariato areštinė pagaliau sulaukė savo eilės remontui, nes šalyje ji vienintelė buvo likusi neremontuota. Bus atliekamas ne kosmetinis areštinės remontas, o vietoje priestato, kur dabar yra areštinė ir keli garažai, pastatytas dviejų aukštų pastatas. Šiuo metu areštinėje yra 16 vietų suimtiems ir sulaikytiems asmenims.

Naujojoje areštinėje jų bus daugiau – 20, taip pat bus įrengti neįgaliųjų, apklausų kambariai. Bus įrengtos ir kitos specialios paskirties patalpos – atpažinimo, nutarimų, sprendimų priėmimo kambariai. Pareigūnams nebereikės suimtųjų iš areštinės vedžiotis į kabinetus atlikti procesinių veiksmų, nes tam bus skirtos specialios patalpos.

„Čia tik bendrai pasakyta – areštinė, su ja visa infrastruktūra susidėlios“, – aiškina V.Mylimas.

Anot pareigūno, patogiau bus ne tik suimtiesiems, sulaikytiesiems, bet ir komisariato darbuotojams. Taip pat bus įrengta nauja tvora, įvažiavimo vartai. Kiek kainuos šios statybos, kol kas neaišku, tačiau sąmatoje apskaičiuota – apie 1,9 mln. eurų. Darbai bus atliekami iš valstybės biudžeto lėšų.

„Dar nėra paskelbtas konkursas šiai paslaugai pirkti. Neaišku, kas laimės ir už kokią sumą pastatys. Konkursas turėtų vykti balandžio ar gegužės mėnesį“, – kalbėjo pašnekovas.

V.Mylimas sakė – norėtųsi darbus pradėti birželį. Tai optimistiškiausias variantas, nes įprastai darbai prasideda per mėnesį po sutarties pasirašymo.

„Neprasidės birželį, gal liepą, rugpjūtį prasidės, nes šiems metams ir lėšų ne tiek daug gausim. Šiemet darbams turėtų būti skirta apie 160 tūkstančių eurų. Grubiai tariant tik dešimtadalis viso projekto lėšų“, – atskleidė Tauragės AVPK viršininko pavaduotojas.

Pasak V.Mylimo, darbai truks kelerius metus, per tą laiką teks naudotis Šilalės policijos komisariato areštine. Kadangi ši areštinė seniai nebenaudojama, joje dabar atliekamas ir jau baigiamas kosmetinis remontas.

Į darbą Šilalėje važinės Tauragės AVPK areštinės darbuotojai. Kelionės išlaidos jiems bus apmokamos.

Tauragės AVPK taip pat paskelbė konkursą archyvo patalpoms remontuoti.

2012 metais 40 metų neremontuotas Tauragės policijos komisariato pastatas buvo sulaukęs vidaus patalpų remonto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius