Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Teritorija prie Nacionalinio stadiono bus kitokia: planuoja apžvalgos aikštelę su bokštu, poilsiavietę

Šeškinės kalvos, apie 29 ha ploto teritorija turėtų smarkiai pasikeisti – Vilniaus miesto savivaldybė planuoja didžiulę pertvarką. Čia turėtų atsirasti ne tik apžvalgos bokštas ir aikštelė, bet ir poilsiavietė.
Niokojamas Šeškinės ozo draustinis
Niokojamas Šeškinės ozo draustinis / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Trečiadienio vakarą surengtame pristatyme „Vilniaus vystymo kompanijos“ architektė Eglė Grigonė pasakojo, kad šiuo projektu siekiama sudaryti sąlygas pažintiniam turizmui, teritoriją pritaikyti lankymui.

Teritorijoje ketinama pastatyti apžvalgos aikšteles, iš kurių atsivertų vaizdas į Senamiestį. Greta norima įrengti apie 35-40 m aukščio bokštą su galimybe ateityje iš Geležinio Vilko gatvės įrengti keltuvą pėstiesiems bei dviratininkams.

Taip pat įrengti informacinius skydus, stendus, informacinius ženklus ir riboženklius, dviračių stovus, suoliukus, supynes, laipynes, dekoratyvines skulptūras, pavėsines, stogines ir kitokius elementus.

Taip pat ketinama įrengti pažintinį/mokamąjį taką, poilsiavietę bei vaikų žaidimų aikštelę.

Šeškinės komplekso teritorija
Šeškinės komplekso teritorija

E.Grigonės teigimu, šiuo metu vyksta projekto užduoties rengimas ir viešinimas. Po to, jei esminių pastabų bendruomenė neturės, turėtų būti pasirinktas būdas, kaip bus rengiami projektiniai pasiūlymai.

„Po šio susirinkimo statytojas pasirengs būdą, kaip rengs projektą. Gali būti, kad bus rengiamas konkursas arba viešųjų pirkimų tvarka perkama paslauga“, – sakė ji.

Vilniaus miesto savivaldybės Želdynų poskyrio vedėja Giedrė Čeponytė tikino, kad Nacionalinio stadiono ir Šeškinės kalvų sutvarkymo projektai nėra susiję. Tačiau sprendinius ketinama derinti.

„Gaila, bet ne. Mes šių projektų juridiškai suženyti negalime, bet sprendiniai darys vienas kitam įtaką. Tai du atskiri projektai, bet jie pačioje pradžioje, bet lengva rasti bendrus vardiklius. Abu projektai yra tik popieriuje. Į šią teritoriją neįeina nei Geležinio Vilko, nei Ukmergės gatvė“, – susirinkusiems atsakė ji.

Anot jos, planuojama, kad projektas turėtų būti finansuojamas Europos Sąjungos lėšomis, tačiau kol kas neaišku, kiek atsieis teritorijos sutvarkymas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius