-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniaus S.Dariaus ir S.Girėno g. 10 namo renovacija: iš lauko gražu, viduje šalta

Vilniaus Naujininkų S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje renovuojamas 10 numeriu pažymėtas namas. Iš išorės namas atrodo išties gražiai – pakeisti balkonai, apšiltintos sienos nė iš tolo neprimena buvusio gana apleisto bendrabučio. Tačiau viduje dalis gyventojų šąla. Šildymo sezonas čia vėlavo keliomis savaitėmis, o radiatorius pradėta keisti vos prieš kelias dienas. Ir nežinia, kada procesas baigsis.
S.Dariaus ir S.Girėno g. 10 namas
S.Dariaus ir S.Girėno g. 10 namas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Savo vardo nenorėjusi skelbti šio namo gyventoja 15min pasakojo, kad namuose neįmanoma išbūti – taip šalta. Ir nenuostabu, už lango gruodis, temperatūra laikosi apie nulį net ir dienomis, pučia žvarbus vėjas. O radiatoriai bent dalyje S.Dariaus ir S.Girėno g. 10 namo butų šalti.

Radiatorius pakeitė, bet nešildo

Radiatorius merginos bute darbininkai nuėmė praėjusį trečiadienį. Naujus sujungė, tačiau jie liko šalti.

„Mano bute radiatorius pradėjo keisti praeitą trečiadienį. Juokinga, žiemos sezonas juk prasidėjo, šildymas įjungtas, namo renovacija vyksta nuo pirmų vasaros dienų. Pirmiausia kažkodėl buvo keičiami balkonai, o radiatoriai tik dabar. Trečiadienį jie buvo nuimti, tą pačią dieną man spėjo pakabinti naujus, bet jie neįjungti, namuose beprotiškai šalta, neįmanoma būti“, – pasakojo mergina.

Nuo pat renovacijos pradžios kaimynai darbais itin patenkinti nebuvo, kadangi net neįgudusia akimi, kaip teigia mergina, buvo matyti, kad darbai atliekami ne itin kokybiškai.

O ir šildymo sezonas name prasidėjo vėliau nei visame Vilniuje – radiatoriai sušilo maždaug po savaitės ar pusantros.

„Buvo labai blogai. Jau nebegalėdama tverti visur skambinau ir kėliau skandalus, nes buvo labai šalta, dėl to greitai ateina ligos“, – prisiminė šio šildymo sezono pradžią gyventoja.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./S.Dariaus ir S.Girėno g. 10 namas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./S.Dariaus ir S.Girėno g. 10 namas

Kada buto radiatoriai sušils ir namuose nebereikės sėdėti su paltu ir žieminiais batais, gyventoja sako nežinanti. Esą šiluma plūstelės, kai visi nauji radiatoriai stovės savo vietose, o tam būtina visus gyventojus užtikti namuose.

„Sako, jeigu nors vieno kaimyno nėra namuose tuo metu, kai radiatorius keičia, vadinasi, šildymo įjungimas nusikelia viena diena tolyn. Tai klausiau, kaip mums gyventi? „Tikimės labai greitai pabaigti“, – tokį atsakymą išgirdau. Bet taip juk visada tą patį sako... Jau tuoj savaitė, liūdna darosi“, – kalbėjo gyventoja.

Jos teigimu, informacijos trūksta apie visą renovacijos procesą, daugelį dalykų pavyksta sužinoti tik atsitiktinai. Tarkim, ji gerokai nustebo išgirdusi, kad bus keičiami visi kanalizacijos vamzdžiai ir dėl to teks nuimti klozetą.

Žada greitą pabaigą

Informacinė lenta šalia namo skelbia, kad projektą vykdantis statytojas yra VšĮ „Atnaujinkime miestą“, rangovas – bendrovė „Daistatus“, darbus prižiūri Martynas Česnys iš UAB „Archiplanas“. Darbų pradžia – 2017 m. balandžio mėn., o pabaiga – 2017 m. lapkričio mėn.

Lapkritis baigėsi, o butuose šalta. Tačiau bendrovės „Daistatus“ atstovas Rytis Ardzijauskas 15min sakė, kad procesas jau ilgai netruks.

„Šildymas tame daugiabutyje yra įjungtas. Kad gyventojai be jo neliktų, yra keičiami stovai. Name yra 24 stovai, per devynis aukštus kiekvienas stovas eina. Dažnai susiduriame su tokia problema, kaip, pavyzdžiui, susideriname su gyventojais, kad jie įleis santechnikus, bet vienas aukštas pareiškia, jog neįleis, ir pasiūlo ateiti po trijų dienų. Dėl to mes negalime pakeisti stovo ir dėl vieno aukšto gyventojų kenčia likusių aštuonių“, – aiškino R.Ardzijauskas.

Lapkričio pabaigoje ir gruodžio pradžioje radiatoriai keičiami, anot bendrovės darbuotojo, dėl objektyvių priežasčių: pirkimai pakeisti šildymo sistemą įvyko vėlai, ne kartu su bendrais namo atnaujinimo darbais, o norint sutaupyti gyventojų pinigų tai skubėta padaryti dar šiemet.

„Jeigu darbai persikeltų į kitus metus, tai gyventojai netektų papildomos paramos. Todėl pasikalbėjome su gyventojais ir nusprendėme vykdyti darbus“, – sakė R.Ardzijauskas, užtikrindamas, kad visas namas tikrai nešąla.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./S.Dariaus ir S.Girėno g. 10 namas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./S.Dariaus ir S.Girėno g. 10 namas

Tačiau net ir šąlančius jis ramina – darbai greitai bus baigti, susitarti su negeranoriškais kaimynais jie nusiteikę kaip įmanoma greičiau.

„Mums iš to irgi jokios naudos, gaištam laiką. Bet gruodžio antrą savaitę tikrai viskas bus pabaigta“, – užtikrino R.Ardzijauskas.

Užtruko derinimai

VšĮ „Atnaujinkime miestą“ direktorius Vilmantas Jankūnas 15min informavo, kad S.Dariaus ir S.Girėno g. 10 namo renovacijos metu namo gyventojai raštu paprašė papildomai sutvarkyti šildymo sistemą pakeičiant radiatorius, gyvatukus, karšto vandens vandentiekį ir kt.

„Derinant papildomus darbus su finansinėmis institucijomis bei su Būsto energijos taupymo agentūra, suderinimai buvo gauti pakankami vėlai, tačiau suderinus su namo bendruomene grafikus bei norint gauti 35 proc. valstybinę paramą buvo nutarta visus darbus atlikti šiais metais. Butai nebuvo visiškai atjungti nuo šildymo sistemos, bet buvo atjungti atskiri stovai, kur jie ir buvo keičiami“, – tvirtino V.Jankūnas.

Jo teigimu, be abejonės, kadangi namas tikrai didelis ir ne visi namo gyventojai geranoriškai bendradarbiauja ir įsileidžia į savo butus, buvo atvejų, kad grafikai buvo koreguojami dėl neįsileidimo. „Informuojame, kad visi darbai bus visiškai baigti iki 2017 m. gruodžio 11 d. Tada bus organizuojama namo Valstybinė komisija“, – teigė V.Jankūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius