Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

VŠT pastatus Smolensko gatvėje už 2,36 mln. eurų įsigijo „Baltic Asset Management“

Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) pasirašė 2,36 mln. vertės sandorį dėl administracinio pastato ir kitų statinių, esančių Smolensko gatvėje, pardavimo nekilnojamojo turto plėtojimo kompanijos „Baltic Asset Management“ valdomai įmonei. Sandorio vertė nustatyta po 2020 m. sausio 13 dieną įvykusio viešo aukciono, skelbiama pranešime žiniasklaidai.
VŠT objektas Smolensko gatvėje
VŠT objektas Smolensko gatvėje / VŠT nuotr.

Parduoto įvairių paskirčių ir plotų pastatų kompleksas (Smolensko g. 12) su valstybinės žemės sklypo nuomos teisės perleidimu sudaro 6360,50 kv. m, iš jų administracinis pastatas užima apie 5798 kv. m, o šalia esančių garažų ir kitų statinių plotas – apie 562 kv. m.

Pagal patvirtintą Vilniaus miesto bendrąjį planą, teritorijoje, kurioje yra sklypas, numatoma galimybė statyti aukštybinius gyvenamuosius, komercinius pastatus.

„Baltic Asset Management“ partneris, investicinių projektų vadovas Jonas Kėžys 15min teigė, kad įmonė nuolat ieško teritorijų ir pastatų tinkančių plėtrai.

„Šis pastatas yra labai perspektyvioje ir paklausioje miesto dalyje, Naujamiestyje, todėl turi didelį potencialą. Šiuo metu vyksta architektūros sprendinių konkursas, svarstome įvairius teritorijos plėtros variantus. Projekto konversija bus siekiama prisidėti prie vis atsinaujinančios šios miesto dalies modernizavimo ir patrauklumo kūrimo“, – 15min komentavo jis.

Iš patalpų Smolensko g. 12 bendrovė išsikraustė 2019 m. pradžioje, kai administracijos padaliniai buvo perkelti į Elektrinės g. pastatus ir Spaudos g. nuomojamas patalpas verslo centre – čia į modernias ir patrauklias patalpas buvo perkeltas ir VŠT klientų aptarnavimo centras.

Po šilumos ūkio susigrąžinimo iš buvusio nuomininko 2017-aisiais per dvejus metus VŠT aukcionuose pardavė administracinius pastatus V. Kudirkos ir Jočionių gatvėse. Šiuo metu VŠT ketina paskelbti naują aukcioną dėl nebenaudojamų pastatų pardavimo Saltoniškių g. 10A. Teigiama, kad didžiąją dalį gautų pajamų už parduotą nekilnojamąjį turtą bendrovė investuoja į šilumos gamybos įrenginių ir perdavimo tinklo modernizavimą bei plėtrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius