Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl neteisėto „Facebook“ vartotojų duomenų panaudojimo pradėtas tyrimas

Jungtinių Valstijų federalinė prekybos komisija (FTC), atsakinga už vartotojų apsaugą, patvirtino žiniasklaidoje pasirodžiusią informaciją, kad ji pradėjo tyrimą šalies kompanijos „Facebook“ atžvilgiu dėl netinkamo asmeninių to paties pavadinimo socialinio tinklo naudotojų duomenų panaudojimo, pažadų dėl privatumo nevykdymo bei galimo ankstesnio susitarimo su tarnyba pažeidimo.
„Facebook“
„Facebook“ / „Scanpix“ nuotr.

FTC patvirtino dar praėjusią savaitę pasirodžiusius pranešimus, kad pradėjo tyrimą dėl dešimčių milijonų „Facebook“ naudotojų duomenų rinkimo ir netinkamo jų panaudojimo. Paprastai ši tarnyba savo tyrimų nekomentuoja, tačiau priėmė neįprastą sprendimą ir patvirtino, kad atlieka „neviešą“ tyrimą „Facebook“ atžvilgiu.

„FTC yra tvirtai įsipareigojusi panaudoti visas turimas priemones apsaugoti vartotojų privatumą“, – nurodoma tarnybos pranešime.

Po tokio pranešimo „Facebook“ akcijos atpigo daugiau nei 5 proc. Praėjusią savaitę jos neteko maždaug 14 proc. vertės.

2011 metais „Facebook“ ir FTC pasirašė taikos susitarimą ir sureguliavo FTC pretenzijas dėl to, kad bendrovės klaidino savo vartotojus dėl asmeninių duomenų viešinimo. FTC kaltino socialinį tinklą tuo, kad jis nepakankamai informavo naudotojus, kokie jų duomenys yra renkami ir perduodami išmaniųjų programėlių kūrėjams. Esą naudotojams buvo nurodoma, kad jų „Facebook“ informacija liks privati, tačiau vėliau ja buvo dalijamasi ir ji buvo viešinama.

O dabar kalbama apie galimą šio susitarimo pažeidimą.

Socialinis tinklas „Facebook“ atsidūrė skandalo epicentre paaiškėjus, kad Didžiosios Britanijos įmonė „Cambridge Analitica“, teikianti politines konsultacijas ir susijusi su JAV prezidento Donaldo Trumpo rinkimų kampanija, turėjo prieigą prie 50 mln. socialinio tinklo naudotojų duomenų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius