-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Propagandinis „Sputnik“ kanalas stumiamas ir iš Estijos

Sankcijos Rusijos prokremliškam kanalui „Rossija segodnia“ vis labiau spaudžia „Sputnik“ kanalą palikti Estiją. Patalpų nuomotojai atsisakė tęsti sutartį su „Sputnik“, todėl šie turi apleisti patalpas. Dar spalį Estijoje veikiantys bankai atsisakė teikti paslaugas šiam kanalui, todėl darbuotojams negalėjo gauti atlyginimų, rašo „Postimees“.
„Sputnik“
„Sputnik“ / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Rossija segodnia“ informavo, kad patalpų nuomotojai Taline jiems atsiuntė perspėjimą, kad sutartis yra nutraukiama. „Russia Today“ kanalo vadovė Margarita Simonian pareiškė, kad tai nepaveiks „Sputnik“ veiklos ir darbuotojai tęs darbą iš namų.

„Spalio pabaigoje bankų estiški filialai užšaldė atlyginimų pervedimus iš „Rossija segodnia“. Taip pat negalime sumokėti mokesčių bei atsiskaityti už nuomą, – sako ji. – Kitų bankų filialai Estijoje, į kuriuos kreipėsi „Sputnik“, taip pat atsisakė padaryti pervedimus, nors keturi paskutiniai „Sputnik“ pervedimai buvo padaryti be problemų.“

Kaip teigiama kanalo pranešime, „Sputnik“ negali atgauti pinigų, kurie yra užšaldyti Estijoje veikiančiuose bankuose.

Estija — vienintelė Baltijos šalis, turinti naujienų agentūros „Sputnik“ redakciją, biurą bei „Sputnik“ radiją. Komandą sudaro 35 žmonės, iš jų 33 — Estijos piliečiai, dirbantys pagal darbo sutartis su „Rossija segodnia“.

Lietuvoje liepos mėnesį teismas nusprendė užblokuoti prieigą prie „Sputnik“ Lietuvos Respublikos teritorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius