Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai

Rinkos prievaizdai pareikalavo ištrinti visus senus „Facebook“ įrašus apie alkoholį

Lietuvoje veikiantys barai gavo laišką iš Narkotikų, tabako ir alkoholio kontrolės departamento (NTAKD), kuriame nurodyta, kad įmonės privalo iš savo socialinių tinklų pašalinti visą alkoholio reklamą. Verslininkai tai vadina bolševikų bandymu ištrinti praeitį.
Alkoholis
Alkoholis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Tai va, mielieji, gavom laišką, reiks trinti visą mūsų keturių metų agresyvią alko reklamos kampaniją, kad nesiknistumėt po istoriją ir nesiuntinėtumėt vieni kitiems?!!! Gyvenimas tampa šviesesnis aleluje!!!!“ – tokį įrašą „Facebook“ paskyroje paskelbė veikiantis baras „Šuo“.

Įmonės privalo reklamą pašalinti, kad minėta alkoholio reklama nebūtų galima dalintis, nebūtų galimybės alkoholio reklamos komentuoti, siųsti kitiems vartotojams ir pan.

NTAKD laiške nurodoma, kad visos įmonės, kurios savo socialiniuose tinkluose iki sausio pirmos reklamavo alkoholį, tą reklamą privalo pašalinti ir taip užtikrinti, kad tokiais įrašais nebūtų galimybės dalintis ar komentuoti.

„NTAKD primena Jums, kad įmonės, iki 2018-01-01 savo socialinių tinklų paskyrose teikusios alkoholio reklamą, privalo šią reklamą pašalinti, kad minėta alkoholio reklama nebūtų galima dalintis, nebūtų galimybės alkoholio reklamos komentuoti, siųsti kitiems vartotojams ir pan., arba privalote savo rizika užtikrinti, kad šios informacijos matomumas (komentavimas, dalinimasis, pamėgimas ir pan.) nebūtų didinamas po sausio 1 d., t. y., kad ši informacija nebūtų rodoma, persiunčiama ir kitais būdais pateikiama kitiems socialinio tinklo nariams“, – rašoma departamento laiške.

Ką reikės daryti, „Šuo“ savininkai kol kas nežino.

„Atvirai pasakius, nežinau, ką daryti, bandau suvirškinti šitą beprotybę“, – tokio atsakymo sulaukė 15min.

Baras „Šuo“ gavo rinkos prievaizdų laišką
Baras „Šuo“ gavo rinkos prievaizdų laišką

Baro savininkas: tai bolševikų bandymas ištrinti praeitį

Tomas Bartninkas, sostinės baro „Alaus biblioteka“ bendraturtis, 15min sakė, kad ir jie gavo tokį patį departamento laišką. Jį gavę kantriai ištrynė visą feisbuko profilyje skelbtą alkoholio reklamą.

„Vertiname paprastai, taip pat kaip beviltišką bolševikų bandymą ištrinti praeitį. Graudu. Bus tik blogiau, nes draudimas prives kad bus kaip tik nevaldoma informacija, kuriai jau jie nieko negales padaryti, net kai reikės ją riboti“, – 15min sakė baro savininkas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./T.Bartninkas
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./T.Bartninkas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius