Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

15min eksperimentas: skrandžio rūgšties iššūkis guminiam saldainiui

Šįkart mūsų eksperimente skrandžio rūgšties jėgą patyrė guminis saldainiukas, kurio pagrindą sudaro skonį suteikiančios medžiagos ir struktūrinis baltymas želatinas.
15min-eksperimentas-kas-lieka-is-guminuko-skrandzio-rugstyje
15min eksperimentas: kas lieka iš guminuko skrandžio rugštyje

Kaip žinia, skrandžio virškinamuosius gebėjimus sustiprinantis fermentas pepsinas, kurio buvo ir mūsų naudotoje rūgštyje, organizme užsiima būtent baltymų skaidymu.

Na, o eksperimento išvada paprasta: šiuos saldainius teoriškai galima ryti nekramčius – į žarnyną jie pateks visiškai ištirpinti. Žinoma, praktiškai to daryti nereikėtų – viena vertus, nepatirsite to malonumo, kurį burnoje esantiems skonio receptoriams suteikia saldumynai. Kita vertus, be saiko, nekramtyti, ryjami saldainiai organizme paliks pėdsaką augančio riebalinio sluoksnio pavidalu.

Beje, eksperimentas nėra idealus – galima būtų įtarti, kad per panašų laiką toks pats saldainis ištirptų ir paprastame kūno temperatūros vandenyje. Todėl kviečiame patikrinti savarankiškai – ar šiltas vanduo sugebės ištirpinti guminuką per dvi valandas?

VIDEO: 15min eksperimentas: kas lieka iš guminuko skrandžio rūgštyje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius