Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

15min idėja – 10 išmanių dovanų idėjų jūsų artimiesiems

Artėjant didžiosioms metų šventėms vis didesniu galvos skausmu tampa dovanų pirkimas. Viena iš populiariausių kategorijų – išmanieji prietaisai bei įrenginiai, tačiau jų pasirinkimas gali apakinti. Štai 10 idėjų, ką Kalėdų proga draugams ar šeimos nariams padovanotų 15min mokslo ir technologijų žurnalistė.
Belaidė įrenginių krovimo stotelė
Belaidė įrenginių krovimo stotelė / 123RF.com nuotr.

Belaidė įrenginių įkrovimo stotelė

Jeigu naudojate ne tik išmanųjį telefoną, bet ir kažkurį iš išmaniųjų priedų – ausines ar laikrodį – esate susidūręs su įkrovimo laidų raizgalyne. Tam puikiu sprendimu tampa belaidės įkrovimo stotelės, kuriose vienu metu galima krauti visus tris skirtingus įrenginius.

Tiesa, įkrovimo greitis sulėtėja, tačiau jei prietaisus paliekate krautis per naktį, skirtumo su greitu įkrovimu pastebėti beveik neįmanoma.

Lietuvos internetinėse parduotuvėse šio prietaiso kaina siektų nuo 37 iki 110 eurų.

Išmani šiukšlinė

Universali dovana bet kuriam šeimos ūkiui – išmani šiukšlių dėžė. Tokio tipo šiukšlinės turi jutiklius, tad atidarymui neprireikia rankų, taip pat apšvietimo. Bet smagiausia dalis, kad šiukšlinė pati užriša šiukšlių maišą, o kai jį išimate – automatiškai ištiesia naują. Jų kaina svyruoja nuo 30 iki 100 eurų.

Dangaus projektorius

Vienas iš mano favoritų – dangaus projektorius. Tokio tipo projektoriai ant jūsų lubų suprojektuoja nuostabius vaizdus, kurie juda ir keičia spalvas, priklausomai nuo projektoriaus tipo.

Amazon/Projektoriaus apšviesti kambariai
Amazon/Projektoriaus apšviesti kambariai

Pasirinkus išmanesnį variantą, projektorius taip pat gali veikti kaip garso kolonėlė bei būti valdomas telefonu ar pulteliu. Vidutinė šių projektorių kaina yra 30–40 eurų.

Išmani miego kaukė

Akis dengiančios miego kaukės yra gan populiarios. Tačiau vietoje įprastų, šilkinių kaukių, siūlyčiau įsigyti šiek tiek išmanesnį variantą.

Miego kaukės, kaip ir antklodės su svoriu, suteikia daugiau komforto miego metu. Skirtingai nei įprastos kaukės, kurios blokuoja dalį šviesos, išmaniosios kaukės siūlo tikslią šviesos kontrolę, garso išjungimą ir dar daugiau.

123RF.com nuotr./Miegas lėktuve
123RF.com nuotr./Miegas lėktuve

Naudodami šį galvos apdangalo, ausinių ir akių uždangalo hibridą, galite užmigti giliu miegu klausydamiesi mėgstamų kūrinių. Kaukės taip pat reguliuoja, kiek ir kokios šviesos patenka į akis – mėlyni šviesos tonai švelniai ir veiksmingai pažadina ryte prieš pasirinktą žadintuvo laiką, o raudoni atspalviai padeda užmigti naktį. Jas taip pat patogu naudoti skrydžių ar kitokių kelionių metu.

Lietuvoje šių kiaukių pasirinkimas ribotas, bet pavyko rasti kelis modelius už 40 eurų.

Mikroskopas / teleskopas

Tiems, kurie mėgsta pakelti akis į dangų, arba tiems, kurie nori pažvelgti gilyn, teleskopai ir mikroskopai yra pati geriausia dovana. Nuo paprasto modelio, skirtų vaikams, iki itin išmanių ir automatizuotų. Taigi šie prietaisai patiks visiems kosmoso ar biologijos mylėtojams.

123RF.com nuotr./Asociatyvi nuotr.
123RF.com nuotr./Asociatyvi nuotr.

Mikroskopų bei teleskopų kainos prasideda nuo 30 eurų (skirti vaikams) ir gali siekti iki kelių tūkstančių.

„Oura“ žiedas

Dar viena dovanos idėja žmonėms, kurie itin rūpinasi savo miego ritmu. „Oura“ žiedas seka kūno temperatūrą, deguonies kiekį kraujyje, širdies ritmą, širdies ritmo kintamumą ir kvėpavimo dažnį. Prabudus programėlėje galima pamatyti išsamią nakties ataskaitą bei kaip kokybiškai išmiegojote per naktį.

Naujausias „Oura Gen3“ modelis oficialioje svetainėje kainuoja 367 eurus už juodą modelį, bet gali kainuoti ir 576 eurus už rausvo aukso modelį.

Mini nuotraukų spausdintuvas

Telefono dydžio mini nuotraukų spausdintuvai įamžintą akimirką pateiks per porą minučių. Prietaisas prisijungia prie bet kurio kito išmaniojo įrenginio per „Bluetooth“.

123RF.com nuotr./Nuotraukos
123RF.com nuotr./Nuotraukos

Lietuvos internetinėse parduotuvėse šio prietaiso kaina prasideda nuo 90 eurų.

Gazuotų gėrimų gaminimui

Su gazuotų gėrimų aparatu per dieną be vargo bus išgerta rekomenduojama vandens norma.

Tokio tipo aparatai bet kokį norimą skystį greitai paverčia gazuotu gėrimu. Jų viduje yra anglies dioksido (CO2) balionėlis, iš kurio į butelį išleidžiamos dujos, sudarančios burbuliukus ir prisotinančios gėrimą angliarūgšte.

Šis įrenginys gali atsieiti apie 60–200 eurų.

Skaityklė

Vienareikšmiškai universali dovana visiems, kurie į rankas mėgsta paimti knygą.

Elektroninės skaityklės žavi savo paprastumu – į jas telpa šimtai knygų, jos lengvos, nedidelės ir, palyginus su planšetiniais kompiuteriais, nebrangios. Taip pat išmaniųjų skaityklių technologija nekenkia akims taip, kaip įprasti skaitmeniniai ekranai.

123RF.com nuotr./Elektroninė skaityklė
123RF.com nuotr./Elektroninė skaityklė

Smagu ir tai, kad populiariausių „Kindle“ el.skaityklių gamintojas „Amazon“ atsisako į skaitykles diegti daugybę reklamų tam, kad neblaškytų skaitytojų.

Ekrano šviesumą, jame matomo teksto dydį bei šriftą galima pasikeisti, taip pat atsisiųsti užsienio kalbos žodyną, ir skaitant knygą užsienio kalba vienu bakstelėjimu pamatyti nežinomo žodžio vertimą.

Pigiausiai senesnio modelio „Kindle“ Lietuvoje galima įsigyti už 30 eurų, o naujausio modelio – ir už 380 eurų.

Telefono sterilizatorius

Ar žinojote, kad ant telefono paviršiaus dažnu atveju yra daugiau bakterijų, nei ant tualeto dangčio?

Telefonų (ir kitų įrenginių) dezinfekatoriai per pora minučių pašalina iki 99 proc. bakterijų nuo daikto paviršiaus, o naudojimas labai paprastas – išmanųjį įrenginį užtenka tik įdėti į delno dydžio dėžutę ir uždaryti.

Labiausiai tokio tipo sterilizatoriau naudoja UV šviesą, kurios veiksmingumas įrodytas kovojant su COVID-19.

Sterilizatorių kaina priklauso nuo jų dydžio ir pajėgumų, bet tinkančių telefonui ar kitiems išmaniesiems įrenginiams galima rasti už 30–40 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius