Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 dirbtinio intelekto taikymo sritys, kuriose 2021-aisiais ir vėliau matysime daug pažangos

2020 metai buvo nepaprastai sunkūs viso pasaulio žmonėms, įmonėms ir vyriausybėms. Bandant suvaldyti plintančią COVID-19 pandemiją reikėjo plataus masto sveikatos ir saugos priemonių. Šioje srityje dirbtinio intelekto (DI) programoms teko svarbus vaidmuo išsaugant gyvybes ir palaikant ekonomiką.
Dirbtinis intelektas
Dirbtinis intelektas / 123RF.com nuotr.

Toliau intensyviai vykdomi moksliniai tyrimai ir plėtra, kuriais siekiama tobulinti dabar mums svarbiausias dirbtinio intelekto galimybes, pradedant autonominiu vairavimu ir natūralios kalbos apdorojimu, baigiant kvantiniu skaičiavimu.

Šioje srityje pastaruoju metu ypač aktyviai dirba įmonė „Baidu“ – Kinijos technologijų milžinė, kuri specializuojasi su internetu susijusių paslaugų ir produktų bei dirbtinio intelekto srityje ir kuri šiuo metu yra viena didžiausių interneto kompanijų pasaulyje.

Šiame straipsnyje apžvelgiamos penkios DI taikymo sritys, kurioms „Baidu“ skiria daugiausia dėmesio ir kuriose ji yra daugiausia pasiekusi.

1. DI ir vakcinų kūrimas

Naujos vakcinos sukūrimas paprastai užtrunka daug metų, jei ne dešimtmečių. Tačiau iki 2020 metų kovo kelios kandidatės į vakcinas nuo naujojo koronaviruso jau buvo išbandytos su žmonėmis, praėjus vos trims mėnesiams po pirmųjų užfiksuotų atvejų.

Sukurti vakcinas taip rekordiškai greitai iš dalies padėjo dirbtinio intelekto modeliai, padėjęs tyrėjams analizuoti didžiulį kiekį duomenų apie koronavirusą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius