Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Apklausa: 30 proc. Latvijos gyventojų neketina naudotis 5G internetu

Latvijos gyventojų šiuo metu neplanuoja naudotis 5G internetu, nes jiems jo nereikia, rodo mobiliojo ryšio tiekėjos „Tele2 Latvija“ atliktos apklausos rezultatai
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / 123RF.com nuotr.

45 proc. apklausoje dalyvavusių žmonių teigė, kad jie būtų pasirengę palaukti šiek tiek ilgiau, kol ši technologija bus išvystyta, ir prisijungti prie 5G interneto vėliau, o daugiau nei 20 proc. tai darytų dabar arba kai tik turės galimybę.

66 proc. respondentų, kurie žino, kas yra 5G internetas, teigė, jog šios technologijos poveikis jų kasdieniam gyvenimui bus teigiamas arba nereikšmingas, ir tik 4 proc. išreiškė nuomonę, kad šis poveikis bus neigiamas.

„Galiu numanyti, kodėl nepilnas trečdalis respondentų atsakė, kad neplanuoja naudoti 5G technologijos. Daugelyje vietovių šalyje 4G technologijos aprėptis gali užtikrinti patogų interneto greitį, todėl 5G technologijos teikiamos galimybės jų nevilioja. Kartu reikėtų priminti tai, apie ką viešai kalbama palyginti nedaug: 5G plėtra suteiks naudos ir 4G vartotojams, nes atpigins 4G tinklai“, – sakė Latvijos „Tele2“ valdybos pirmininkas Valdis Vancovičius.

Pasak jo, 5G technologija netiesiogiai ir nepastebimai įsiskverbs į žmogaus, kuris nesinaudoja 5G išmaniuoju telefonu ar maršrutizatoriumi, gyvenimą. Tai įvyks tuo metu, kai įmonės pradės ją naudoti paslaugų teikimui.

Latvijos gyventojų apklausa šia tema buvo atlikta bendradarbiaujant su „Berg Research“ šių metų birželį, iš viso buvo apklausti 1007 respondentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius