Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Apple“ paduota į teismą dėl įrenginiuose mažėjančios vietos vartotojo duomenims

JAV „Apple“ paduota į teismą, nes neįspėjo vartotojų, kiek vietos telefone lieka įsirašius naują operacinę sistemą. Ieškinyje kalbama apie „iOS 8“ ir tai, kiek vidinės atminties ši operacinė sistema užima „iPad“, „iPhone“ ir „iPod“ įrenginiuose.
„Apple“ pristatė naujus „iPad“ ir „iMac“
„Apple“ pristatė naujus „iPad“ ir „iMac“ / Scanpix nuotr.

Skunde rašoma, kad dėl padidėjusios „iOS 8“ talpos vartotojams įrenginiuose jos lieka gerokai mažiau nei pristatoma oficialiose charakteristikose. „Apple“ dar turi pateikti oficialų komentarą dėl bylos, praneša BBC.

Skundas užpildytas Kalifornijoje dviejų Majamio gyventojų Paulo Orshano ir Christopherio Endara'os, kurie skelbia, jog „iOS 8“ kai kuriuose įrenginiuose užima iki 23,1 proc. įrenginio vidinės atminties.

Skunde taip pat skelbiama, kad, norėdami atnaujinti „iOS 7“ į „iOS 8“, vartotojai praranda 1,3 GB duomenų. Pasak amerikiečių, didesnis užimamos vietos kiekis skatina žmones registruotis į „iCloud“, už kurios dalį talpinimo paslaugų reikia mokėti.

Ieškinyje iš „Apple“ reikalaujama priteisti milijonus JAV dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius