Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Apple“ prarado antro didžiausio pasaulyje telefonų pardavėjo poziciją

Panašu, kad Kinijos įmonės „Huawei“ planas tapti didžiausiu pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintoju vystosi sklandžiai, rašo „Android Authority“.
„Huawei P10“ pristatymo akimirka
„Huawei P10“ pristatymo akimirka / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Rinkos analizės bendrovė „Counterpoint Research“ neseniai publikavo savo naujausią pasaulinės išmaniųjų telefonų rinkos būsenos tyrimą, kuriame svarbiausia žinia yra ta, jog „Huawei“ aplenkė „Apple“.

Anot „Counterpoint“, kinų įmonė daugiau telefonų nei „Apple“ pardavė birželį ir liepą, veikiausiai ir rugpjūtį. Tyrimų bendrovė neskelbia duomenų, kurių pagrindu buvo braižomi grafikai, tačiau panašu, kad „Huawei“ ir „Apple“ rinkos dalis liepą buvo apie 12 procentų. „Samsung“ išlaiko lyderio pozicijas – Pietų Korėjos bendrovė užima apie 20 proc. išmaniųjų telefonų rinkos.

Counterpoint Research iliustr./Trijų didžiausių išmaniųjų telefonų gamintojų rinkos dalies dinamika
Counterpoint Research iliustr./Trijų didžiausių išmaniųjų telefonų gamintojų rinkos dalies dinamika

2016 m. gruodį „Huawei“ jau skelbėsi, kad aplenkė „Apple“ pagal pardavimus, tačiau tai yra pirmas kartas, kai apie šios kinų bendrovės išsiveržimą į antrą poziciją pasaulyje skelbia patikima rinkos tyrimų bendrovė.

Žinoma, tenka pripažinti, kad skirtumas tarp „Apple“ ir „Huawei“ yra labai menkutis, ir tikėtina, kad tai netruks ilgai: „Apple“ ruošiasi svarbiam naujo „iPhone“ su daug technologinių naujovių pristatymui, todėl labai tikėtina, kad šios įmonės pardavimų kreivėje bus stebimas labai didelis šuolis aukštyn. Be to, vasarą „Apple“ pardavimai tradiciškai būna silpniausi, nes daugelis šios įmonės produktų gerbėjų laukia rudens, kai pristatomi nauji „iPhone“.

Kita vertus, „Huawei“ parakinė taip pat nėra tuščia – jie rudenį ketina pristatyti išmaniuosius telefonus „Mate 10“ ir „Mate 10 Pro“, o kinų įmonės generalinis direktorius Richardas Yu tikina, kad šie įrenginiai bus galingesni už „iPhone“. Naujųjų „Huawei“ telefonų pristatymas spalio 16 d. įvyks Vokietijoje.

Žvelgiant ilgesniu laikotarpiu, tendencijos geresnę ateitį žada „Huawei“, kurie neslepia savo ambicijų tapti pirmaujančiu pasaulyje išmaniųjų telefonų gamintoju per artimiausius ketverius–penkerius metus. „Apple“ rinkos dalis, nors ir labai aiškiai cikliškai svyruojanti, keletą pastarųjų metų laikėsi pastoviame lygyje, o „Huawei“ pamažu vis kyla aukštyn.

„Counterpoint“ taip pat suskaidė išmaniųjų telefonų rinką pagal 2017 m. birželį perkamiausius konkrečius įrenginius. Kaip bebūtų keista, pirmajame dešimtuke „Huawei“ produktų apskritai nėra, tačiau visiškai akivaizdžiai dominuoja du „Apple iPhone“ įrenginiai, kuriems pavymui išsirikiavo „Oppo“ gaminiai – R11 bei A57, o toliau yra „Samsung Galaxy S8“.

Counterpoint Research iliustr./Populiariausi išmaniųjų telefonų modeliai pasaulyje
Counterpoint Research iliustr./Populiariausi išmaniųjų telefonų modeliai pasaulyje

Šis dešimtukas ganėtinai gerai atvaizduoja visą jau trejus metus vykstantį mūšį tarp „Apple“, „Samsung“ ir Kinijos bendrovių – šis mūšis ir ateityje lems pasaulinės išmaniųjų įrenginių rinkos tendencijas.

Puikiai bendrų įrenginių pardavimų statistikoje atrodantys „Huawei“ (2017 m. pirmoje pusėje pardavė 73 mln. telefonų) savo asortimente neturi vieno akivaizdaus lyderio, o tai galima vertinti kaip įmonės silpnybę. „Mate“ įrenginių su didesniu ekranu serija vis dar neatlieka viso asortimento traukinio „variklio“ vaidmens, kaip kad „Galaxy S“ linija „Samsung“ asortimente ar netgi kai kurie „Oppo“ aparatai.

„Nors „Huawei“ ir susiaurino asortimentą, jiems reikia dar labiau supaprastinti savo gaminių spektrą, kaip tai padarė „Oppo“ ir „Xiaomi“ – į mažiau produktų įdėti daugiau jėgų“, – sakė „Counterpoint“ analitikas Pavelas Naiya.

Kita rimta „Huawei“ problema – pernelyg didelė priklausomybė nuo tam tikrų rinkų – daugiausia Kinijos, bet taip pat Europos ir Lotynų Amerikos. Šiai įmonei reikėtų stiprinti pozicijas Indijoje ir ypač Jungtinėse Valstijose, kur „Huawei“ telefonų apskritai sunku rasti. Kaip tik tai „Huawei“ šiuo metu ir bando padaryti – užmezgus partnerystę su antru pagal dydį JAV ryšio operatoriumi „AT&T“ bus bandoma įsiūlyti amerikiečiams „Mate 10“ įrenginius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius