Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Apple“ žada atsisakyti „Samsung“ gamintų procesorių

Vartotojai, kurie naudoja naujus „iPhone 6s Plus“ išmaniuosius su „Samsung“ procesoriais, susiduria su prietaisų veikimo problemomis – jie veikia lėčiau ir greičiau išsikrauna nei telefonai su TSMC lustais.
„iDeal“ salonuose pradedama prekyba „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“
„iDeal“ salonuose pradedama prekyba „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“ / iDeal nuotr.

Nors šias problemas „Apple“ neigia, „JP Morgan“ analitikai skelbia, kad „iPhone 7“ ir naujuose „iPad“ gamintojas atsisakys „Samsung“ procesorių, o vietoje jų naudos kiniškus A10 lustus.

„Samsung“ ir TSMC priešprieša dėl „Apple“ įrenginiams skirtų procesorių gamybos tęsiasi ne vienerius metus. Nepaisant to, kad „Apple“ oficialiai to nepatvirtino, analitikai sutaria, kad daugumą „Apple A9“ modulių, skirtų „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“, pagamino „Samsung“.

Pietų Korėjos IT milžinės išleisti procesoriai А9 sukurti naudojant 14 nm nanometrų gamybos technologiją, o TSMC lustai – senesnį 16 nm procesą, todėl pastarosios mikroschemos yra didesnės. Tačiau bandymų metu „Samsung“ procesoriai veikė mažiau laiko su vienu akumuliatoriaus įkrovimu ir labiau kaito.

Kitais metais, atrodo, pergalę šiose varžybose pasieks Taivano bendrovė – internete paviešinta neoficiali informacija, kad TSMC taps vieninteliu „Apple A10“ lustų tiekėju. Taip pat pranešam, kad nauja platforma bus gaminama naudojant tūrinio išdėstymo technologiją InFO (integrated fan-out).

Šio sprendimo priėmimo priežastys nėra žinomos, tačiau analitikai mano, kad jei „Samsung“ nepavyks sudaryti sutarties dėl procesorių gamybos, korporacijai gali tekti sustabdyti keleto gamyklų veiklą, nes gamintis savo išmaniuosius telefonus su šiais procesoriais neleis maži pardavimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius