Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ar 1947 metais Rosvele tikrai nukrito NSO erdvėlaivis?

Ar 1947 metais neatpažintas skraidantis objektas (NSO) tikrai nukrito Rosvele (JAV)? Iš kur atsirado paslaptingos trikampio formos šviesos, kurias matė šimtai Finikso gyventojų? „National Geographic Channel“ komanda, ruošdama naują laidų ciklą, aplankė žymiausias vietas, kuriose pastebėti NSO, ėmė interviu iš įvykių liudininkų ir tikrino istorijų, apie ateivių apsilankymus Žemėje, pagrįstumą.
1947 metų liepos 7 dienos laikraščio „Roswell Daily Record“ straipsnis apie Rosvelą.
1947 metų liepos 7 dienos laikraščio „Roswell Daily Record“ straipsnis apie skraidančią lėkštę / Wikimedia org.

Space.com pavyko pakalbinti tyrėjų komandai vadovavusį mokslininką Beną McGee.

Aš pabandžiau iliustruoti tariamus NSO įrodymus. NSO šalininkų ir astronomų požiūris smarkiai skiriasi: vieni mano, kad įvairūs duomenys patvirtina jų hipotezes, kiti juos puola ir bruka savas teorijas“, – sako mokslininkas.

Apsilankymas Rosvele

Rosvele B.McGee kartu su kitais mokslininkais radiaciją matuojančiais aparatais tyrė aplinką, kur neva 1947 metais nukrito tariamas ateivių laivas. Ir jiems pavyko kai ką aptikti.

„Mes tyrėme teritoriją ir mums pavyko rasti sagą, ištrūkusią iš Karinių oro pajėgų kareivio aprangos“, – sako B.McGee.

Tačiau ši saga neįtikino mokslininko, kad ten nukrito ateivių laivas. Liudininkai pasakojo, kad NSO erdvėlaiviui nukritus į Žemę į teritoriją suvažiavę Karinių oro pajėgų kariai viską surinko, išvalė ir nepaliko jokių erdvėlaivio katastrofos įrodymų.

„Jei kariai lankėsi šioje vietoje, tai nereiškia, kad čia būta ateivių“, – sako mokslininkas.

Šviesos Finikse

Kita tyrėjų grupės stotelė buvo Finiksas. JAV pietvakariuose esantis miestas pagarsėjo praėjusių metų rugsėjį, kai šimtai žmonių danguje pastebėjo keistas ir paslaptingas šviesas. Šis reiškinys buvo nufilmuotas ir greitai pasklido internete.

VIDEO: UFO over Phoenix - Sep 30th, 2011

B.McGee, kuris konsultuoja komercinių kosminių skrydžių kompanijas, turi savo teoriją apie paslaptingas šviesas.

„Kompanija „JP Aerospace“ tiria naujo tipo balionus. Šiems balionams išbandyti įmonė naudoja nepaprastai tylius V formos aparatus, kurie susideda iš dviejų milžiniškų orlaivių ir pakėlimo stoties. Šias technologijas bando ir kitos kompanijos ir aš būčiau šokiruotas, jei to nebūtų išbandžiusi ir šalies vyriausybė. Žmonių matytos šviesos galėjo būti šio bandymo sukeltas reginys“, – sako mokslininkas.

Abejotini pranešimai apie NSO

Kurdami laidų ciklą tyrėjai ėmė interviu iš daugelio liudininkų, kurie mano, kad Žemėje lankosi ateiviai.  Tarp interviu davusių žmonių buvo ir „Apollo 14“ misijos astronautas Edas Mitchellas.

Mokslininkai kalbėjo ir su trimis moterimis, kurios po tariamos 1996 metų NSO katastrofos Brazilijoje tikino mačiusios sužeistą ateivį. Jie taip pat kalbino žmogų, kuris sakė, kad jį buvo pagrobę ateiviai.

Su mokslininkais dirbęs filmų kūrėjas ir NSO reiškinių tyrėjas Jamesas Foxas sakė, kad jį įtikino šių žmonių pasakojimai. Tuo tarpu B.McGee netikėjo išgirstomis istorijomis.

„Jamesas Foxas – protingas  žmogus, tačiau jis pernelyg pasitiki žmonėmis, jei mano, kad jie neturi preteksto meluoti. Aš kaip mokslininkas žinau, kad žmonių pasakojimai yra mažiausiai patikimi duomenys. Manęs neįtikins tokios istorijos, o ypač apie neįprastus dalykus“, – sako tyrimui vadovavęs B.McGee.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius