Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar įmanoma LEGO kaladėlėmis užkariauti kosmosą? Žaidimo „Lego Star Wars: The Skywalker Saga“ apžvalga

Pradėkime, šį kartą, nuo matematikos. Pirmasis „Žvaigždžių karų“ serijos filmas pasirodė 1977 metais, kas reiškia, kad šiemet šiai serijai sukanka 45 metai. Tuo metu pirmoji LEGO kaladėlė buvo sukurta dar 1949 metais, kas reiškia, kad LEGO šiemet sukanka 73 metai ir šis prekės ženklas yra senesnis už „Žvaigždžių karus“. Iš kitos pusės – šį kartą apžvelgiamas žaidimas yra tarsi dviejų titanų bendras projektas, tad kaip toks žaidimas gali būti prastas?
Nors žaidime viskas padaryta kaip ir iš LEGO kaladėlių, jo grafika vis tiek labai įspūdinga.
Nors žaidime viskas padaryta kaip ir iš LEGO kaladėlių, jo grafika vis tiek labai įspūdinga. / Vytauto Lukaševičiaus nuotr.

Būtent LEGO kompiuteriniai žaidimai yra kuriami dar nuo 1995-ųjų metų, o pirmasis LEGO „Žvaigždžių karų“ žaidimas pasirodė 2005-aisiais. Tuo metu LEGO žaidimai būdavo kitokie – pavyzdžiui, veikėjai nemokėjo kalbėt, o tik mykti ir visas žaismas būdavo daug paprastesnis.

Šiandien LEGO žaidimai primena pilnaverčius šiuolaikinius žaidimus – veikėjai pilnai įgarsinti, žaidimuose randame tikrai gerą grafiką ir įdomų, netikėtą žaismą. Na, o kurdami naująjį „Lego Star Wars: The Skywalker Saga“, jo kūrėjai nusprendė žengti dar toliau – visiškai iš pagrindų perkurti LEGO „Žvaigždžių karų“ žaidimus ir viename rinkinyje žaidėjams pateikti iškart devynis „Žvaigždžių karų“ filmus arba visas tris iki šiol sukurtas filmų trilogijas. Ambicinga? Ambicinga. Bet ar jiems pavyko?

Gali prireikti ir 100 valandų

„Lego Star Wars: The Skywalker Saga“ yra pirmasis tokio ambicingumo kompiuterinis LEGO žaidimas. Specialiai jam kūrėjai pakeitė kamerą, iš kurios matome savo valdomą veikėją ir patį žaismą. Dabar veikėją valdome iš fiksuoto trečio asmens, kas labiau primena naująjį „God of War“ žaidimą nei praeitus LEGO nuotykius. Taip pat pakito ir viso pasaulio bei paties žaismo struktūra.

Dabar mes turime 9 didelius filmus, kurių kiekvienas žaidime suskirstytas po 5 lygius, tad viso mūsų dėmesiui – net 45 atskiri lygiai ar misijos. Visi jie bus pakankamai linijiniai, tačiau visuose slypės daug paslapčių, netikėtumų ar slaptų užduočių, kurias turėsime atlikti. Kita vertus, šie visi lygiai bus įvilkti ir į daug atviro pasaulio lygių, kuriuos turėsime nevaržomi naršyti rinkdami išslapstytus daiktus arba atlikdami užduotis prieš pagrindines misijas.

Vytauto Lukaševičiaus nuotr./Visada norėjote patys sudalyvauti įsimintiniausiose „Žvaigždžių karų“ scenose? Prašom!
Vytauto Lukaševičiaus nuotr./Visada norėjote patys sudalyvauti įsimintiniausiose „Žvaigždžių karų“ scenose? Prašom!

Tai reiškia, kad su šiuo žaidimu teks praleisti tikrai daug laiko net jei nesate tie žaidėjai, kurie nori surinkti kiekvieną slaptą kaladėlę. Norint tiesiog pereiti šį žaidimą visą jums prireiks mažiausiai 30-40 valandų, o ketinantys surinkti viską čia užsibus ir iki 100 ar dar ilgiau. Patikėkite, žaidimas tikrai didelis.

Meilės laiškas „Žvaigždžių karų“ gerbėjams

Kitas aspektas, kuris labai netikėtai nudžiugina – monotonijos nebuvimas. Nors „Skywalker Saga“ ir yra ilgas žaidimas, čia su kiekviena misija ar kiekvienu filmu kūrėjai sugeba sugalvoti ir pasiūlyti kažką naujo. Tuo pačiu žaidėjui suteikiamas malonumas ir išgyventi pačius įspūdingiausius visų filmų momentus.

Pavyzdžiui, žaisdami pirmąjį epizodą gausime patys palenktyniauti su Anakinu Skywalkeriu garsiose lenktynėse arba susikauti ir paskraidyti serijos gerbėjų pamėgtu „Millennium Falcon“ erdvėlaiviu. Įdomu tai, kad net panašaus tipažo misijose kūrėjai sugebėjo atrasti skirtingų sprendimų ar užduočių žaidėjui, todėl net žaidžiant su tais pačiais veikėjais čia kas kartą bus daug naujo.

VIDEO: LEGO Star Wars: The Skywalker Saga apžvalga - beveik LEGO God of War

Tiesa, žaidime yra visa tona „Žvaigždžių karų“ veikėjų. Šiame žaidime, tikriausiai, galėsime pavaldyti visus, net ir karalienę Amidalą. Žaidime valdysime ir droidus, ir priešų kovotojus, o taip pat ir visus gerbėjų mėgstamus pagrindinius personažus. Svarbu ir tai, kad čia visi veikėjai skirstomi klasėmis – nuo premijų medžiotojo ar džedajaus, iki tamsiosios pusės atstovų. Visos klasės bus savaip naudingos ar pravarčios, o didelė dalis jų bus susijusios ir su aibe žaidimo lygiuose išmėtytų galvosūkių, kurių sprendimui reikės tam tikrų galių.

Dar smagiau tai, kad visi žaidimo veikėjai yra įgarsinti ir tas įgarsinimas yra vienas kokybiškiausių, koks galėjo būti žinant, kad didžioji dalis aktorių – kiti. Tiesa, kiek stebina, bet nedidelis procentas aktorių, kurie savo veikėjus įgarsino žaidime, yra būtent tie, kas tai darė ir filmuose, o tai jau palieka įspūdį. Žinoma, galbūt keli veikėjai ir nuskamba pro šalį ar ne visai taip, kaip užkoduota atmintyje, bet žinant, kokį kiekį veikėjų reikėjo įgarsint bandant aprėpti iš karto 9 filmus – tai atleistina.

9 filmai viename žaidime

Grįžtant prie pačių „Žvaigždžių karų“, tai turbūt įspūdingiausias dalykas, ką su šiuo žaidimu padarė jo kūrėjai – įspūdžio perteikimas. Nors kiekvienas filmas suspaustas į 5 misijas ir saują planetų, kurias naršysime laisvai to filmo rėmuose, visi įvykiai yra ne tik nuosekliai, bet ir gana įspūdingai atpasakojami. Todėl šis žaidimas yra geriausias būdas išgyventi visas tris trilogijas nežiūrint jų ekrane.

Vytauto Lukaševičiaus nuotr./Iki šiol sunku patikėti, kaip kūrėjams į vieną žaidimą pavyko sutalpinti 9 didelius filmus.
Vytauto Lukaševičiaus nuotr./Iki šiol sunku patikėti, kaip kūrėjams į vieną žaidimą pavyko sutalpinti 9 didelius filmus.

Tiesą sakant, net stebina, kaip kūrėjai sugebėjo perteikti arba neprimeluojant išpildyti net ir gana sudėtingas arba žiaurias filmų scenas. Tuo pat metu negalima nepaminėti ir kitos pusės – LEGO žaidimuose visuomet buvo ir bus tam tikro, LEGO stiliaus humoro. Ne išimtis ir šis „Žvaigždžių karų“ sagos žaidimas, tačiau visas humoras yra tiek taiklus, tiek neišlipantis iš pačios „Žvaigždžių karų“ serijos rėmų, būtent todėl LEGO ir „Žvaigždžių karai“ taip gerai dera tarpusavyje. Pavyzdžiui, kaip bananai ir šokoladas.

Kokios galimybės žaisti dviese?

Beje, LEGO žaidimai visuomet garsėjo ir tuo, kad juos labai smagu bei patogu žaisti dviese, ypatingai prie vieno televizoriaus. Tokia „co-op“ galimybė nedingo ir čia, bet viskas kiek kitaip. Dabar, kadangi žaidėjo kamera yra fiksuota ir visuomet iš nugaros, žaidžiant dviese ekranas priverstinai skeliamas per pusę vertikaliai ir abu žaidėjai paleidžiami nuo lenciūgo.

Galima užduotis daryti kartu, o galima tiesiog lakstyti kas kur, kol vienas žaidėjų netyčia nepaspaus mygtuko toliau tęsti istorijos ir paliks kitą nebaigus užduoties. Kamera susilieja į vieną tik tais atvejais kai, pavyzdžiui, žaidžiami lygiai, kuriuose vienas valdo povandeninį laivą, o kitas – šaudo, tačiau smagumo tokiuose lygiuose mažai. Paėmus bendrai – šis LEGO žaidimas yra labai didelis, todėl keliems žaidėjams jame pasidaro per ankšta, kad ir kaip ironiškai tai beskambėtų. Nors galimybė žaisti dviese yra, šį pasaulį ir visus jo privalumus daug lengviau naršyti bei įveikti žaidžiant vienam.

Virš tūkstančio paslėptų kaladėlių

Grįžtant prie džiuginančių dalykų – galvosūkiai, šalutinė veikla ir žaidimo pasauliai. Čia bus tiek daug ir skirtingų planetų, kad kiekvieną jų aplankyti yra labai įdomu. Visose bus išslapstytos slaptos kaladėlės ir kiti dalykai, bet vien slaptųjų kaladėlių čia bus virš tūkstančio!

Tad norint surinkti viską nusiteikite, jog rinksite dalykus tūkstančiais, o ne šimtais. Maloniai stebina ir galvosūkiai – dažnai jie bus gana lengvi, bet įdomūs, o kartais – teks tikrai pasukti galvą, bet beveik visada galvosūkiai bus skirtingi ir to paties sprendimo nepritaikysime visiems. O tai – itin džiugina, ypač mėgstančius ilgus bei nenuobodžius žaidimus.

Vytauto Lukaševičiaus nuotr./„Lego Star Wars: The Skywalker Saga“
Vytauto Lukaševičiaus nuotr./„Lego Star Wars: The Skywalker Saga“

Galiausiai, čia turime jau naujos kartos konsolių vertą grafiką, už LEGO ribų išeinančius efektus, pavyzdžiui – ugniasvaidis ar kovos legendiniais „Žvaigždžių karų“ kardais ir klasikinį garso takelį. Kiekvienas filmas su savimi atsinešė į žaidimą ir savo garso takelį, tad pasiilgę įsimintinų muzikinių temų čia tikrai galės pasijausti kaip namie.

Universalus ir įspūdingas

Viską apibendrinus – „Lego Star Wars: The Skywalker Saga“ padarė iš pirmo žvilgsnio nepadaromą dalyką – paėmė tris skirtingas filmų trilogijas ir sudėjo į vieną žaidimą taip, kad visi filmai atrodo tiek laiko, tiek kokybės prasme lygiavertiškai.

Maža to, kūrėjai sugebėjo išlaikyti kiekvienos trilogijos stilių bei toną, todėl nors žaidžiame tą patį žaidimą – visų filmų lygiai atrodo skirtingi bei kitokios atmosferos. Būtent todėl jį rekomenduojame bei siūlome išbandyti tiek „Žvaigždžių karų“ gerbėjams, tiek ir mėgstantiems įtraukiančius nuotykių žaidimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius