-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar „Samsung“ ruošiasi gaminti trigubą sulankstomą išmanųjį telefoną?

Dar rugpjūtį „Samsung Display“ parodė trigubą sulankstomą telefoną. Jis turi net du vyrius, kurie leidžia sulankstyti įrenginį į Z formos korpusą. Taip trečdalis ekrano lieka išorėje, du trečdaliai yra paslepiami. Dabar aiškėja, kad „Samsung“ užpatentavo šį įrenginį, o vidiniai šaltiniai teigia, kad iš tikrųjų ruošiamasi jo gamybai.
„Samsung Galaxy Z Fold2“
„Samsung Galaxy Z Fold2“ / Gamintojo nuotr.

Patente atskleistos kelios įdomios detalės. Visų pirma, centrinėje sulankstomo telefono dalyje nėra baterijos – po vieną baterijos modulį yra įrenginio kraštuose. Tiesą sakant, panašu, kad didžioji elektroninių komponentų dalis bus šoninėse dalyse. Patente taip pat matoma, kad šis popierinę armonikėlę primenantis įrenginys turės bent tris kameras, o korpuso briaunoje vietos atsiras ne tik USB-C jungčiai, bet ir HDMI lizdui.

Sprendžiant iš rugpjūtį parodyto prototipo, „Samsung“ bando į vieną įrenginį sutalpinti ir išmaniojo telefono, ir planšetinio kompiuterio funkcijas.

VIDEO: [IMID 2021] Did you know that display can be folded like an 'S' curve? (Samsung Display)

Internete taip pat kalbama, kad šio įrenginio kūrimą patvirtina ir vidiniai šaltiniai. Greičiausiai jis vienokia ar kitokia forma bus pristatytas jau kitais metais. Tiesa, yra klausimų, kurie kelia šiek tiek nerimo.

Visų pirma, kokią apsaugą nuo dulkių ir drėgmės pavyks pasiekti turint net du didelius vyrius? Antra, ar „Samsung“ itin plonas stiklas tinkamai apsaugos ekraną nuo subraižymų? Juk priešingai nei „Z Fold“ atveju, dalis lankstaus ekrano liks išorėje. Ar toks storas išmanusis telefonas nebus nepatogus?

Bet kuriuo atveju, lankstūs AMOLED ekranai skatina išmaniųjų telefonų kūrėjus ieškoti naujų formų, o tai yra labai įdomu. Kalbama, kad kitais ar bent jau dar kitais metais į šį segmentą žengs ir „Apple“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius