-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 11 19

„Ar tu šviesos greitis? Nes žiūrint į tave laikas sustoja“: 16 juokingų interneto memų apie mokslo pasaulį

Fizikos, biologijos, chemijos ar kitų mokslo šakų subtilybės – sunkiai įkandamas riešutėlis. Tačiau nors dažnu atveju pagalvojus apie mokslą galvoje iškyla sudėtingų formulių ar komplikuotų žodžių asociacijos, tai nereiškia, kad mokslas yra nuobodus ar sunkiai perprantamas. Interneto platybėse galima rasti nesuskaičiuojamą kiekį juokingų memų, kuriuose linksmai atvaizduojama mokslo bendruomenė.
Vyras juokiasi
Vyras juokiasi / 123RF.com nuotr.

Interneto memas yra idėja, sąvoka ar netgi elgesys, plintantis internetu tarp daugybės vartotojų. Daugelis memų yra sukuriami šaipantis iš kasdieninių situacijų ar pažymint aktualius įvykius.

Nors populiariausi memai atsiranda iš įžymybių, aktualių įvykių ar staiga išpopuliarėjusių istorijų, mokslo pasaulyje jų taip pat netrūksta.

Savo socialinių tinklų paskyrose ir aš seku ne vieną linksmą mokslo populiarinimo puslapį. Memai – neatsiejama jų dalis, kadangi tokio formato įrašai yra puiki komunikacinė priemonė pasiekti skirtingas auditorijas. Net jei žmogus nesidomi tam tikra mokslo atšaka, didelė tikimybė, kad vienoks ar kitoks tos srities memas jį visgi prajuokins.

Štai 16 memų, kurie ne tik privers nusišypsoti, bet ir sužinoti ką nors naujo.

Mokslininkai flirtuoja savaip

Tu turbūt esi šviesos greitis, nes žiūrint į tave laikas sustoja.

Viskas labai paprasta – jei norite, kad laikas sustotų, jums tereikia pasiekti šviesos greitį.

Visata, duok man ženklą. Visata:

Paveiksliuke matomas Penrose trikampis – 3D realybėje neįmanoma figūra. Tai optinė iliuzija, kurios dėka objektas atrodo vientisas.

Apie dinozaurus

Vienu iš mėgstamų memų 15min pasidalijo ir prof. Andrejus Spiridonovas, kas savaitę savo „Facebook“ paskyroje pasidalinantis linksmais įrašais.

„Šitas man patinka – atskleidžia istorinę akimirką, kai Džonas Ostromas įrodinėjo, kad dinozaurai yra artimai giminingi paukščiams ir paukščiai atsirado iš jų, bet dauguma paleontologų tuo metu juo netikėjo. Ir tada 1996 metais kinų fermeris Li Yumin surado puikiai išlikusį ir plunksnuotą dinozaurą“, – papasakojo mokslininkas.

Pripildžiau savo šunį heliu

Tu tarsi mėlynojo supermilžinė...

Kaip reaguotumėte, jei mylimasis ar mylimoji jums pasakytų, kad esate tarsi mėlynoji supergigantė? Na, jei jūsų antroji pusė domisi astrofizika – tokio komplimento galite sulaukti, tačiau dėl jo tikrai nevertėtų įsižeisti.

Mėlynoji supermilžinė (angl. blue supergiant) yra karšta, švytinti žvaigždė, didesnė už Saulę, bet mažesnė už raudonąją supermilžinę. Tad jūsų antroji pusė tiesiog bandė pasakyti, kad esate labai karštas – t.y. patrauklus asmuo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius