Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl klimato kaitos ant stalo atsiras naujų produktų – pokyčiai palies ir Lietuvą

Kalbėdami apie spartėjančią klimato kaitą, dažnai išgirstame liūdnai skambančius teiginius – daugės virusų, o orai taps vis labiau ekstremalesni. Klimato kaita taip pat akivaizdžiai pakeis mūsų valgymo įpročius. Nors su kai kuriais mums įprastais produktais teks atsisveikinti, yra ir šviesioji pusė – pasikeitusios klimato sąlygos atvers duris užauginti ir į maisto racioną įtraukti įvairesnio maisto.
Maistas
Maistas / 123RF.com nuotr.

Sausros, potvyniai ir audros apsunkins daugumos mūsų pamėgtų produktų auginimą. Mokslininkų prognozės rodo, kad ateityje teks atsisveikinti su dauguma plačiai vartojamų produktų, tarp kurių – avokadai, kava, medus ir netgi braškės.

Tačiau ne viskas yra taip blogai, kaip atrodo. Iš maisto grandinės išstūmus vienus produktus, atsiras vietos įsitvirtinti kitiems, ne ką mažiau maistingiems, tačiau klimatui daug labiau atsparesniems produktams.

Kaip rašo „Science News“, ateityje miltams be glitimo, traškučiams ir netgi alui gaminti vis dažniau bus naudojamos soros. Jungtinės Tautos 2023 m. netgi paskelbė Tarptautiniais sorų metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius