Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ateities viešasis transportas – tuneliais lėktuvo greičiu lakstančios kapsulės

Dubajus seniai garsėja savo inovatyviais architektūriniais sprendimais, o dabar prie to prisidėjo ir nauja transporto priemonė – kapsulė, panaši į traukinį ir skriejanti lėktuvo greičiu. Kompanija „Virgin“ prieš keletą metų sukūrė ir pagaliau pradėjo gaminti variklius naujai transporto priemonei, vadinamai „Hyperloop“.
Hyperloop kapsulė
Hyperloop kapsulė / Vida Press nuotr.

Ši nauja aukštoji technologija taip pat vykdoma ir JAV. Jau pradėti kasti požeminiai tuneliai, panašūs į traukinių, kad kelionių netrukdytų eismas. Išskirtiniausia „Hyperloop“ variklio savybė yra sugebėjimas važiuoti žaibišku greičiu. Teigiama, kad „Dubai Hyperloop“ transporto sistema važiuos daugiau nei 1000 kilometrų per valandą greičiu. Neįtikėtinas greitis įmanomas dėl unikalios technologijos ir kitų eismo dalyvių eliminavimo.

Kaip skelbiama „Virgin Hyperloop“ pranešime, traukiniai šie galės važiuoti aukštai virš žemės arba naudoti požeminius tunelius. Požeminis objektas gali būti siejamas ir su metro. Dar vienas šių traukinių privalumas, kad vietoj įprastų 90 minučių, jie gali nuvykti iš Dubajaus į Abu Dabį per 12 minučių. „Hyperloop“ gali gabenti ir keleivius, ir krovinius. Vos per valandą jie gali pervežti maždaug 10 tūkst. keleivių į abi puses.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius